Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: 400D czy warto dopłacac do 450D?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chrabu Zobacz posta
    Dlaczego wtopa, możesz rozwinąć?
    Sam co prawda miałem 400D, ale mój kolega posiadał 450D i nie narzekał.
    Test na optyczne.pl i dpreview (fora). Generalnie za dużo ingerencji w rawa. Jak ktoś robi w jpg lub nie widzi (twój kolega) to nie ma czym sobie głowy zawracać.
    Widziałem nocne sample na dpreview z długim czasem naświetlania: w cieniach fioletowa (Nikon D70) tragedia na niskim iso.

Imho to jakościowy odpowiednik S5 IS - dwie największe wtopy Canona, imho oczywiście.
    the silence is deafening

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Widziałem nocne sample na dpreview z długim czasem naświetlania: w cieniach fioletowa (Nikon D70) tragedia na niskim iso.
    Chyba to co opisujesz było w 50d na wcześniejszych wersjach firmware, zresztą przy długich czasach (kilkanaście minut) wydaję mi się że 400d lepiej się sprawdzał - mniej szumiał i bez tego fioletu. Dawno jednak nie robiłem takich ekspozycji (nowy firmware), więc nie mam porównania, zresztą to nie istotne bo wątek nie dotyczy 50d. Jeżeli jednak coś takiego występuje też w 450d to zdecydowanie polecam 400d, bo robiło to bardzo ładne zdjęcia a zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć na jakieś szkło. No chyba że dodatki, które pojawiły się w 450d są bardzo potrzebne nabywcy, ale to już pytanie do 7Synek7.

Uprawnienia umieszczania postów