Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: 400D czy warto dopłacac do 450D?

Zablokowany

Domyślnie 400D czy warto dopłacac do 450D?

Tak jak w temacie czy warto dopłacać do 450d jeżeli mam okazje kupić zestaw 400D(body,kit,wszystkie papierki,pudełko,statyw)za 1000zł a za samo body 450d trzeba liczyć 1200zł.Dodam tylko że zaczynam z fotografią i oszczędność też się dla mnie liczy bo nie mam stałych dochodów.Czy warto zatem dopłacać te 300-400zł na 450D,jest o tyle lepszy jak dla amatora??

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Live View, 12-megowa (podobno trochę lepsza) matryca, pomiar punktowy, minimalnie większy korpus - pierwsze plusy dla 450d, które przychodzą mi na myśl. Jeśli chcesz kupić 400d z kitem, to na 90% będzie to stary kit, który jest dużo gorszy od nowego ze stabilizacją.
    Skoro jednak masz możliwość kupienia 400tki w zestawie za tysiąc złotych, to może warto się na to zdecydować i dokupić od razu 50/1.8 (i zapomnieć o tej ogniskowej w kicie, bo ten stary daje radę tylko w zakresie 18-35) - też będzie ok.
    Jest jeszcze 1000d - nie jest gorszy od 400d, a sprzedawany z nowym kitem. Zorientuj się w temacie, bo to może się okazać najlepsze wyjście.

Domyślnie

Do tego świetny wyświetlacz LCD w 450(super odwzorowanie kolorów, czy ostrości, można spokojnie oceniać zdjęcie na wyświetlaczu) w porównaniu do 400tki(moim zdaniem nadaje się tylko do spojrzenia na histogram), użyteczne iso1600. Ale i tak szkła ważniejsze od puchy ;].

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kanghoy Zobacz posta
    świetny wyświetlacz LCD w 450(super odwzorowanie kolorów, czy ostrości, można spokojnie oceniać zdjęcie na wyświetlaczu)
    Z tego, co wiem, to ten sam wyświetlacz, co w 40d, a tam jest on uważany za największą wadę

Domyślnie

W 450d jest boski wyświetlacz, w 40d tragedia. mam 450d i 40d wiem co mówie.

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MatusP Zobacz posta
    Z tego, co wiem, to ten sam wyświetlacz, co w 40d, a tam jest on uważany za największą wadę
    W 450D wyświetlacz jest dobry to w 40D jest tragedia.
    Wiem bo miałem obie puchy. Niby oba ten sam wymiar, ale jakby zupełnie inne konstrukcje.

Zablokowany

Domyślnie

a jest jakiś w miarę przyzwoity obiektyw do 400D zamiast kita tak do 400zł czy za taką cenę to nie warto zamieniać kita?

Domyślnie

450d ma lepiej odwzorowane kolory niż połowa laptopów...

Za taka kasę jedynie kit w wersji IS i 50 /1.8.

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    W 450D wyświetlacz jest dobry to w 40D jest tragedia.
    Wiem bo miałem obie puchy. Niby oba ten sam wymiar, ale jakby zupełnie inne konstrukcje.
    Cytat Zamieszczone przez Kanghoy Zobacz posta
    W 450d jest boski wyświetlacz, w 40d tragedia. mam 450d i 40d wiem co mówie.
    Oj, sorry, zawsze myślałem, że to to samo...

Bywalec Awatar jeff.lebowski
    Miasto
    UK

Domyślnie

Ja zdecydowanie odradzam starego kita 18-55 bez stabilizacji. To był mój pierwszy obiektyw i o mało nie zniechęcił mnie do Canona. Jednak zamiast zmieniać system kupiłem Tamrona 17-50mm i różnica w zdjęciach była kolosalna. Nowy kit canona 18-55mm IS jest naprawdę dobrym szkłem biorąc pod uwagę pieniądze, które za niego płacisz.

Moja rada nie kupuj 400D z kitem, kup albo 400D body i dołóż kit IS albo jeszcze lepiej od razu 50mm 1.8 (zależy jakie zdjęcia chcesz głównie robić) albo dołóż parę złotych i kup 450D.
    Canon 5D Mark II | C 28 1.8 | C 50 1.4 | C 85 1.8 | YN-565EX | Manfrotto 725B

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów