ArekLodzPl ograniczenie czasowe długości klipu wynika z zupełnie czego innego, nie mieszaj..
ArekLodzPl ograniczenie czasowe długości klipu wynika z zupełnie czego innego, nie mieszaj..
Bardziej chodzi o system plikow i ograniczenie wielkosci pojedynczego pliku. Ludzie naswietlaja zdjecia w bulbie czasami po pare godzin i matryca nie leci. Tryb wideo raczej wiele nie rozni sie od tego pod wzgledem nagrzewania.
Już Cię lubię
Ale to fakt... Wstąpiłem ostatnio z ciekawości do Jokera i po dwie, trzy lustra Canona i Nikona i cała gablota Sony Alpha + uśmiechnięty sprzedawca stojący przy niej...
A potem mi jeden z drugim znajomy laik wmawia, że Sony jest lepszy od Canona czy Nikona ... -.-
Sorry za dygresje, ale nie mogłem się oprzeć... :P
Canon 40d, 50mm f/1.8 www.zakjakub.com
Witam. Niezły temat posiadam od pewnego czasu 550D ale filmuje max do 5-7minut nawet kamerą ( jedynie w kościele ewentualnie poprawiny kture potrafia trwać do 45 minut ale i tak staram się zatrzymac nagrywanie . A jesli idzie o foto joker to mają tendencje do promowania firmy sony i pewnie to rozumie bo sam jetem sprzedawca wiekrzej sieci. Jak posmaruja to się chętnie sprzedaje......
Bardzo proszę o zapoznanie się z regulaminem forum. W szczególności pkt. 6. dotyczący ortografii!
Pozdrawiam
K.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 11-02-2011 o 21:46
Motto dla tych, którzy mają jakąś wiedzę o fotografiii : Fotografować i kasować żeby z wprawy nie wyjść
Motto dla tych ,którzy zaczynają: Fotografować i kasować żeby się nauczyć
Jedna uwaga panowie ...temat przegrzewania matryc ..wydaje mi się troszkę został wypaczony ..ponieważ z tego co czytałem powyżej nikt nie wspomniał o kluczowej sprawie - matryce nie przegrzewają się same z siebie ..( np. wspomniane bulb i naświetlanie nieraz kilkugodzinne0 ... matryce grzeją się od wyświetlaczy LCD a ponieważ te są dosyć duże i umieszczone tuż za matrycą stąd jest jak jest
...
To stary temat, taka byla wymowka sony za czasow gdy nie mieli filowania w lustrzankach. Pan z krawaltem sony potajemnie zdradzal sekret ze canony sie psuja od filmowania a sony jest wolne od tego problemu![]()