Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: [fot.draco] ślubnie

Awatar dfence
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

hmm...cieżko mi to pisać, nie chcę się wypowiadać z pozycji kogoś kto wie najlepiej bo tak nie jest, sam patrzę na zdjęcia innych i z rozrzewnieniem stwierdzam że....qrcze tyle drogi, tyle mi brakuje.... Moim zdaniem na Twoich zdjęciach czegoś tam brak, nie koniecznie muszą opisywać jakąś historię ale brak tam ikry a widać że z młodych można było coś wycisnąć.....no i to kolanko - jeleń na rykowisku ślubnej fotografii. Masz fajny obiektyw 85mm f/1.8...spokojnie można wypalić dobre zdjęcia na zastanym...choć w pomieszczeniu na cropie może być ciasno. Twoje L-ki są fajne ale moim zdaniem za ciemne do ślubów, polecam Ci jeszcze dokupić 28mm f/1.8...kapkę szerzej złapiesz no i światełka więcej. Koniecznie trzeba poprawić obróbkę i będzie ok..czego Ci szczerze życzę...Pozdr

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    pogoda to nie problem, ale o tym za chwilę... bo...

zapomniałem o najważniejszym, kup sporo książek o obróbce zdjęć, czytaj je i ćwicz, oglądaj zdjęcia innych i próbuj uzyskać podobne efekty, kolory i kontrast

na szybko obrobiłem jedno Twoje zdjęcie:

jak widać ze smutnej deszczowej pogody łatwo zrobić radosne i kolorowe zdjęcie, czy nie wygląda jakby świeciło słońce podczas sesji?
    Oooj sebcio za takie przepalenie sukni to młoda może ci połamać tą parasolkę na grzbiecie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nozanu Zobacz posta
    Oooj sebcio za takie przepalenie sukni to młoda może ci połamać tą parasolkę na grzbiecie
    to w zasadzie zadne przepalenie, po za tym taka lśniąca biała suknia raczej jest pożadana, bez przepałów wygląda jak szara nudna szmata,

dodatkowo dochodzi fakt ze na papierze bedzie troche ciemniejsza
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Awatar broccolina
    Miasto
    szczecin

Domyślnie

Podobają mi się numery 4,5,6 bardzo fajny pomysł żeby pomimo deszczu użyć przezroczystej parasolki Nie jestem ekspertem, nie doczepię się do naświetlenia i krzywizn, ławka trochę przeszkadza ale myślę że Młodym sesja się spodobała a to przecież najważniejsze

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

to, ze mlodym zdjecia sie podobaja to najwazniejsze - wiadomo, ale jak sie takie prace wystawia na forum do oceny, to powyzsza uwaga: "najwazniejsze, ze zdjecia podobaja sie mlodym" nie ma racji bytu ;]
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dokładnie.
    Wszystkie uwagi przyjąłem. Postaram się następnym razem żeby było lepiej.
    A zdjęcia się młodym bardzo podobają.
    40D / C 17-85 / C 85 1.8 / C 17 - 40 f/4 L / C 70-200 f/4 L /

Początki nałogu Awatar sylwester Samluk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wiele książek przeczytałem i wydaje mi się, że jednak suknia w obróbce została przepalona. Rozumiem, że teraz nie wygląda jak szmata ale z drugiej strony nie widać na niej faktury materiału. NIe wiem czy to dobry pomysł. Chciałbym zobaczyć po obróbce histogram takiego zdjęcia i sądze, że będzie mocno przepalone - ale to moje zdanie.
    |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
    |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylwester Samluk Zobacz posta
    Wiele książek przeczytałem i wydaje mi się, że jednak suknia w obróbce została przepalona. Rozumiem, że teraz nie wygląda jak szmata ale z drugiej strony nie widać na niej faktury materiału. NIe wiem czy to dobry pomysł. Chciałbym zobaczyć po obróbce histogram takiego zdjęcia i sądze, że będzie mocno przepalone - ale to moje zdanie.
    Nie znam się i nie wypada się wypowidać obróbka tak cienka że masakra chybaze przepaleniasą w modzie ale to moje zdanie
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Eosiak Zobacz posta
    Nie znam się i nie wypada się wypowidać obróbka tak cienka że masakra chybaze przepaleniasą w modzie ale to moje zdanie
    Co za tym idzie zgadzam się z Tobą poprzedniku pozdrawiam .
    Ostatnio edytowane przez Eosiak ; 12-09-2010 o 01:40 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna Awatar mswilk
    Miasto
    Szczecinek

Domyślnie

No Panowie przeszliście samych siebie...
    Schowajcie te zdjęcia głęboko do szuflady bo dobrze nie jest...
    MarcinWilk

Początki nałogu
    Miasto
    WROCLOVE

Domyślnie

fot.draco, rzeczywiście nie zwracasz uwagi na tło, zazwyczaj tło powinno być jasne i w miarę jednolite, aby nie odwracało uwagi. Z obróbka też mam problem, ale ostatnio znalazłem dobrego "nauczyciela", mianowicie dwa programy - iCorrect® EditLab™ Pro 5.5 http://www.pictocolor.com/editlabpro.htm i ACDSee Pro 3, to co te programy robią na auto, jest godne uwagi, szczególnie ACDSee na auto lighting, pokazuje jak powinno się operować krzywymi, bo samym exposure i black, możesz nie uzyskać profesjonalnych wyników. Ściągnij ACDSee i przejdź w zakładkę Process po prawej stronie i wejdź w sekcję Lighthing i Auto, a zobaczysz jak byłeś daleko;-). Myślę, że powinno Ci to rozjaśnić temat;-)
    Obróbka na szybko i na nieskalibrowanym monitorze, ale powinno to wyglądać mniej więcej tak, pomijając balans bieli, bo jego nie ruszałem.

Uploaded with ImageShack.us

Histogram prawdę Ci powie, lepiej od tej reguły nie uciekać
    Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    to, ze mlodym zdjecia sie podobaja to najwazniejsze - wiadomo, ale jak sie takie prace wystawia na forum do oceny, to powyzsza uwaga: "najwazniejsze, ze zdjecia podobaja sie mlodym" nie ma racji bytu ;]
    Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    Dokładnie

Sebcio80, troszkę przegiąłeś z ekspozycją moim zdaniem;-), ale wszystkim się zdarza czasami
    I drugie foto, obrabiane w CS4 i mieszanie warstw na screen i coś tam jeszcze

Uploaded with ImageShack.us
    Ostatnio edytowane przez Paul80 ; 12-09-2010 o 16:58 Powód: Automerged Doublepost

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów