Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: samyang i lampa Tumax 386AFZ

Domyślnie samyang i lampa Tumax 386AFZ

chcialbym kupic Samyang 8mm f3.5 + lampa Tumax 386AFZ czy ktos wie jak to razem pracuje? jelsi zly watek przeniescie, jestem amatorem licze na wyrozumialsc dzieki i pozdrawiam

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Pracuje świetnie ale ciężko jest podpiąć lampę do obiektywu, przydał by się jakiś korpus ;-)
    A poważniej to jeśli dobrze rozumiem pytanie to żadna lampa nie doświetli Ci całego kadru przy 8mm

Zablokowany
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

widac idziesz po najtanszej lini oporu... samyang jest ok ale lampa... z myslą do tego obiektywu... i to jeszcze tej klasy... serce boli
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    a zeby nie bylo ze na temat pisze to powiem tak, obiektyw ładnie tworzy efekt rybiego oka a lampa błyska
    Ostatnio edytowane przez Shingo ; 01-09-2010 o 16:16 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu

Domyślnie

fish-eye + 430EX II = doświetlony sam środek kadru na dworzu
    Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4

Początki nałogu Awatar oskardj92
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Ryba i taka lampa nie pasują do siebie.

50D, 1000D, 3000N, PS a530, EF-S 17-85mm IS USM, EF-S 18-55mm, EF 28-80mm, EF 75-300mm, Nissin Di622

Uzależniony Awatar iso

Domyślnie

o to ja się podepnę pod temat, bo mam taki problem właśnie. nie wiecie może czy lampa ze stofenem na wprost nie pokryje całego kadru przy sammym?

Domyślnie

ok. dzieki za profesjonalne odpowiedzi. troche zle zaczalem.

canon 450D i kit obiektyw. totalna amatroszczyzna i nie za duze srodki finansowe. Zaczynam zabawe poki co od fotografowania w malych klubach, malych kameralnych koncertow, malych kameralnych imprez (powiedzmy)

Jak juz wspolmnialem amator i male srodki finansowe totez i wymagan nie mam zbyt wygorowanych a wrecz niewielkich. Do lampy polecony mi zostal dyfuzor kulisty. no chyba, ze ktos z Panstwa ma lepsza propozycje w tym przedziale cenowym bede wdzieczny

pozdrawiam

Początki nałogu Awatar oskardj92
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Jak już chcesz lampe w dobrej cenie i nie tylko to kup np Nissina Di622. Zacna lampka

50D, 1000D, 3000N, PS a530, EF-S 17-85mm IS USM, EF-S 18-55mm, EF 28-80mm, EF 75-300mm, Nissin Di622

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskardj92 Zobacz posta
    Jak już chcesz lampe w dobrej cenie i nie tylko to kup np Nissina Di622. Zacna lampka
    Podpisuje się, sam fotografuję w klubach i nie wyobrażam sobie pracy z Tumaxem!
    Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4

Domyślnie

Fotografuje tumaxem 384AFZ w plenerach i jestem z tej lampy zadowolony stosunek ceny do jakości jest w sam raz.

To bardzo dobre rozwiązanie dla kogoś kto potrafi opanować i wykorzystać pełen manual lampy, a nie ma ciśnienia na wydawanie czterocyfrowej sumy.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Fotografuje z użyciem tumaxa -> poprawka dla uszczypliwych onanistów.
    Ostatnio edytowane przez mateuszkaratysz ; 03-09-2010 o 19:28 Powód: Automerged Doublepost

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów