Co do 8mm - według mnie też nie. Udało mi się to jedynie przy ciemnym pomieszczeniu, gdzie wszystkie ściany były białe, lampa na M 1/1. Co do posta mateuszkaratysz, okay widać że znasz klubową sytuację bardzo dobrze, także...
Także... tak, jestem idiotą bo nie byłem w stanie ochronić swojego sprzęt przed nagłym zalaniem (byłem, ale o tym nie wiem, bo specjalnie go nastawiłem, żeby sobie popił), nie odbijam światła od sufitów, gdyż tego nie da się robić (chociaż w pizzeriach na 3,5m da się) i uważam, że umiem (mimo, że nie umiem) na tyle zgrabnie korzystać z odpowiednich czasów, że 430EX II w większości wypadków jest wystarczająca. Uważam także, że Nissin jest lepszy przy tym zastosowaniu, bo jest tańszy (chociaż nie jest lepszy, bo lepiej kupić 580EX II), a za fotografię klubową w Polsce dostaje się grosze (wcale się nie dostaje groszy, dlatego trzeba kupować drogi sprzęt).
*przytoczenia w nawiasach to przyszłe odpowiedzi mateuszkaratysz. Ostrzeżenie o obrazie użytkownika przyjmę z pokorą. Dziękuję dobranoc![]()