Też tak sądziłem aż przeczytałem i sam sprawdziłem: http://canon-board.info/showpost.php...3&postcount=62
Hmmm... Postanowiłem być dobrym wujkiem i rzeczowo odpowidzieć na pytanie kol. Wagteil'a.![]()
Zainstalowałem sobie na czystej wirtualnej maszynie xp-sp3 najnowszego dpp 3.10 i sprawdziłem pipetą 33 fotki cr2 (tyle mi się wzięło) w jednym katalogu, jedna po drugiej (Edit Window). Pipetowałem długo i nic, żadnego zwisu!Zdziwiony postanowiłem sobie tak sprawdzić też wersję 3.9.3 (instalki 3.9.2, na której to wersji niegdyś potwierdziłem zwis akurat już nie miałem w archiwum). I pipetuję znowu te 33 fotki... i nic!
Pomyślałem, że to może przez wirtualną maszynę albo za mało fotek, albo z jakiegoś innego sprzętu - dlatego postanowiłem wreszcie przetestowaś na niewirtualnym xp-sp3 i dpp 3.9.4 (na tym obecnie pracuję) i zacząłem pipetować ogormne zbiory cr2 (400+) z różnych aparatów i szkieł, różne katalogi, stare, nowe, modyfikowane exiftoolem i niemodyfikowane... i kurde nic!
...Chyba muszę jednak poszukać tej instalki 3.9.2, żeby wszystko było jasne...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
No i zainstalowałem jeszcze na wirtualnej tym razem najpierw dpp 3.8.1 i po pipetowaniu na zbiorze 33 fotek - 0 zwisów! Potem wreszcie dpp 3.9.2... Wierzyć się nie chce, ale rzeczywiście przy balasowaniu pipetą 29. fotki - zwis modułu Edit window! Przyznam, że juz powątpiewałem w prawdziwość mojego niegdysiejszego testu po tym kątem (też na wersji 3.9.2), ale wszystko się potwierdziło i to dwa razy (za drugim przy innej fotce). Zatem postanowiłem jeszcze raz porządnie "przemaglować" zainstalowaną u mnie na stałę wersję 3.9.4, ale na prawdę porządnie: najpierw szybko fotka po fotce, później dokładnie z powiększeniami 200% i wielokrotnym próbkowanu pipetą, zapisywanie, przywracanie, anulowanie zmian, zabawa suwakami... i nic! Żadnego zwisu! :cool: