Pokaż wyniki od 1 do 10 z 145

Wątek: Dpp 3.9

Widok wątkowy

Bywalec
    Miasto
    Hatboro/Wroclaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sid Zobacz posta

Zachowuje zmiany chyba dopiero od wersji 3.9 o ile mnie pamięć nie myli. W wersji 3.8 i wcześniejszych ten zwis powodował utratę wszystkich zmian. Wiem, bo nie raz to boleśnie odczułem, tracąc ustawienia z 300 RAWów W wersji 3.9 faktycznie zapamiętuje wprowadzone zmiany mimo zwisów.
    To prawda, stare wersje nie zapamietywaly ustawien i cala robote potrafilo trafic. Wyglada na to ze Canon nie mogac dopracowac pipety, wprowadzil 'ulepszenie' w postaci zachowywania danych w przypadkach zawieszen
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez sid Zobacz posta
    Co do ilości zwisów, jeśli ktoś nie korzysta z pipety, jak Ty, to faktycznie może nie mieć ich latami, a ktoś kto nagminnie korzysta z pipety, może mieć zwis za każdym uruchomieniem. Różnica nie w hardware, czy programie, a w samym korzystaniu z jego funkcji.
    Mysle pipeta po to tam jest aby jej uzywac, czy nie mam racji? Uzywanie pipety jest znacznie szybsze niz termometra, pozniej ewentualnie lekko tracic na 'tune' i bylo cacy. Ratowalem sie jeszcze wklejaniem ustawien do kolejnych zdjec. Tylko pytanie dlaczego nalezy sie uciekac do kombinowania, dlatego ze program jest sprzedawany razem z aparatem? Naprawde wolabym za niego zaplacic jesli mialby to byc warunek solidnej pracy.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Czy ktos znajacy sie na podobnym oprogramowaniu, moze choc wysnuc jakies przypuszczenia dlaczego DPP ma problem z ta pipeta?
    Ostatnio edytowane przez wagteil ; 07-12-2010 o 20:02 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów