Pokaż wyniki od 1 do 10 z 145

Wątek: Dpp 3.9

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Generalnie mam to samo.
    W sensie, ogólnie DPP działa ok i nie sprawia większych problemów, więc nie narzekam... ale od kliku wersji wstecz, często jak szybko jadę po zdjęciach z pipetą, na kilkunastym lub dwudziestym którymś nagle się wiesza.

Czyli przykładowo, mam serie zdjęć, ze słabym balansem bieli, np. z kościoła, ale mam białe sukienki z pierwsze komunii, żeby szybko ustawić WB. Zakładam, że innych korekt nie robię, więc lecę, zdjęcie, pipeta, zdjęcie pipeta. I w pewnym momencie klops.

Efekt jest ten sam na różnych komputerach, różnych systemach operacyjnych, nie ustąpił pomimo wielu formatów i instalowania na świeżo nowych wersji. Więc nie chodzi o specyficzną konfigurację, system, czy uszkodzone jakieś biblioteki na kompie.

Ale nie jest jakoś dramatycznie uciążliwy. Po prostu jest. Nigdy specjalnie z nim nie walczyłem.

Bywalec
    Miasto
    Hatboro/Wroclaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sid Zobacz posta
    Generalnie mam to samo.
    W sensie, ogólnie DPP działa ok i nie sprawia większych problemów, więc nie narzekam... ale od kliku wersji wstecz, często jak szybko jadę po zdjęciach z pipetą, na kilkunastym lub dwudziestym którymś nagle się wiesza.

Czyli przykładowo, mam serie zdjęć, ze słabym balansem bieli, np. z kościoła, ale mam białe sukienki z pierwsze komunii, żeby szybko ustawić WB. Zakładam, że innych korekt nie robię, więc lecę, zdjęcie, pipeta, zdjęcie pipeta. I w pewnym momencie klops.

Efekt jest ten sam na różnych komputerach, różnych systemach operacyjnych, nie ustąpił pomimo wielu formatów i instalowania na świeżo nowych wersji. Więc nie chodzi o specyficzną konfigurację, system, czy uszkodzone jakieś biblioteki na kompie.

Ale nie jest jakoś dramatycznie uciążliwy. Po prostu jest. Nigdy specjalnie z nim nie walczyłem.
    Ja po przejsciu przez etapy formatowania, przeinstalowywania i uaktualniania w rozpaczy kupilem nowego kompa... I to samo. Nie ma znaczenia ile jest w tym samym momencie otwartych raw-ow jak sugerowali mi z Canon support, mozesz miec ich 30 albo 1000 zawsze jest tak samo. Jak to jest ze nie potrafia tego dopracowac, a moze nie chca..?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Teraz musze w egzotycznym Ligtroomie z wodotryskami, gdyby dopracowali to DPP Adobe by padlo na pysk
    Ostatnio edytowane przez wagteil ; 07-12-2010 o 17:08 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów