Strona 5 z 15 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 145

Wątek: Dpp 3.9

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wagteil Zobacz posta
    Nie wiem co to jest nosnik r-o, ale mam rzeczywiscie zapisane w plikach 'read only'. Klopot w tym, ze nawet jak to zmieniam dla calego folderu i dam 'aplly', to on po przemieleniu zawartosci dalej pokazuje ze jest tylko do odczytu! Gdzie to mozna skuteczniej zmienic?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Musze dodac ze zakladalem na nowo system, teraz co sie nie rusze z jakimis zmianami komputer pyta mnie o pozwolenie administratora, moze tu jest pies..
    R-o to read only, takiego skrótu użyłem, czyli np. płytak CD. Nie rób na katalog, tylko wejdź w katalog i zrób ctrl+a, potem prawy klawisz myszy, właściwości i wtedy wyczyść atrybut r-o. Albo menu start-> uruchom -> cmd -> przejdź do katalogu z rawami, i napisz attrib -R *.* /S . To powinno wyczyścić Ci atrybut r-o w danym katalogu wraz z podkatalogami.
    Odnośnie drugiego wpisu, to dodaj sobie uprawnienia administratora i nie będzie Cię pytał.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Bywalec
    Miasto
    Hatboro/Wroclaw

Domyślnie

Czy ktos mi powie dlaczego to cudne DPP wywala mi niekiedy podczas obrabiania ustawienia proflu dla monitora..? Dosc czesto sie zawiesza a pozniej po restarcie sam zmnienia te ustawienia. Ostatnio zapomnialem ze tak robi i przerobilem na zielonkawo pare setek zdjec..

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Widocznie DPP przywraca część domyślnych ustawień po jego nienormalnym zamknięciu. Kiedyś to zauważyłem, gdy z winy innego programu również DPP musiał się przedwcześnie zwinąć i straciłem ustawienia mojego katalogu roboczego. Od tamtej pory przechowuję kopię zawartości klucza rejestru "DPP" (w pliku *.reg) i dzięki niej bezmyślnie przywracam spodziewane ustawienia na przykład po instalacji na czystym systemie. Polecam!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Po kilku tygodniach używania wersji 3.9 dochodzę do wniosku, że tylko mi utrudnia pracę (w porównaniu do 3.8 ). Nowego USM nie używam w ogóle (ale o tym już tu pisałem). Nowy pasek narzędzi jest tak zagęszczony, że jakoś przestałem wygodnie trafiać myszą w niektóre narzędzia a szczególnie Next/Previous i zamiast nich często niechcący odwracam fotki o 90 stopni. Pomyślałem, czas wyłączyć pasek - czas na klawiaturę i czytam w menu programu: Next - Right arrow, Previous - Left arrow. Proste, nie prawdaż? Tylko, że nie działa... :/ Żeby było śmieszniej czasem działają strzałka w dół i wgórę a jak nie to jeszcze trzeba dołożyć Ctrl. Za nic nie mogę się do tego przyzwyczaić. Ok trzeba będzie popracować nad precyzją myszy. Taraz ikonka Batch'a - zawsze była skrajnie po prawej a teraz sciska się z pozostałymi narzędziami pozostawiając z prawej większą część paska narzędzi pustą. - Olać. - Jeszcze włączam Trim'a (Alt+C) - w porządku. Teraz Stamp'a (Alt+S) - oj znowu coś sknocili. W poprzednich wersjach oba te moduły włączały się tak samo szybko. W tej Stamp już wyraźnie opóźnia a funkcjonalność ta sama! Wreszcze wciskam Alt+Q (Quick check tool) - niewiele zmian tylko ten cholerny Rating. Przyzwyczaiłem się do 1,2,3 bez Alta (choć w instrukcji zawsze było z Altem) i teraz ciężko się przestawiam, bo samo 1,2,3,4,5 wstawia mi (na razie) niepotrzebne gwiazdki. - Olać. ;-)
    Ostatnio edytowane przez ewg ; 27-10-2010 o 10:47 Powód: Automerged Doublepost
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Początki nałogu Awatar Jacek23
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Swiete slowa, ja mam spowrotem 3.8.1

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Ja wróciłem też do wersji 3.8.1. Nazwy plików znowu się mieszczą, nowe opcje mi nie są potrzebne, a bardziej obciążają aplikację. Czekam aż dadzą suwak ratowania świateł.

Zablokowany

Domyślnie

DPP 3.9.2 ma obrzydliwą zdolność wieszania sie. Poprzednie wersje nie padły ani razu.

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Ja wróciłem też do wersji 3.8.1. Nazwy plików znowu się mieszczą, nowe opcje mi nie są potrzebne, a bardziej obciążają aplikację. Czekam aż dadzą suwak ratowania świateł.
    No to witamy w klubie :-D
    Ja też wróciłem do wersji 3.8

A ratowanie świateł będzie w wersji 4.0

Coś już napisał

Domyślnie

Zainstalowałem i działa wyśmienicie, nie bardzo rozumiem Wasze problemy... XP 32bit 4Gb Ram. Może jakoś krzywo zainstalowaliście?

Bywalec
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Mi takze wersja 3.9.0.2 chodzi bez problemu, XP 32bit 2 Gb RAM.
    był 350D, 4D, 7D - jest 5D

Strona 5 z 15 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów