Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Do serwisu na czyszczenie + co można sprawdzić przy okazji?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Ożarów

Domyślnie Do serwisu na czyszczenie + co można sprawdzić przy okazji?

Niebawem chce wysłać C40d na czyszczenie matrycy do serwisu bo wydaje mi się iż troszkę mi się zapyliła a jak już będzie w serwisie to przy okazji skalibrować 2 szkiełka Pewnie każdy z Was kiedyś wysyłał po sezonie lub z potrzeby do serwisu swoje zabawki i nasuwa się pytanie, Co przy okazji sprawdzić czy dodatkowo skalibrować, oprócz tego co napisałem macie jakieś doświadczenia lub sugestie? będę wdzięczny za podpowiedzi, aha i jak mniej więcej się to cenowo plasuje?
    Canon 40D | T17-50 2.8 | C24-70L 2.8 | C50 1.4 | C 580 EX II | Sto-fen |...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Jeśli chodzi o kalibrację, to dowiadywałem się: 122zł/element. Koszt wysyłki na ich umowie to ok. 23zł.
    20D &
    C18-55, C50/1.8, C70-200/2.8L

Pełne uzależnienie

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

IMHO wysyłać aparat tylko do czyszczenia na żytnią to chyba przesada.
    po pierwsze sam wyczyść.
    a po drugie - jak mi czyścili na żytniej (przy okazji innej naprawy), to i tak w drodze powrotnej DHL tak wytrząsł aparat, że na matrycę spowrotem nawlatywało sporo pyłków i syfków. potem wystarczyło co prawda samo przedmuchanie gruszką, ale mimo wszystko - przy okazji TAK, ale specjalnie to tak średnio

niemniej jednak jeżeli jednak się zdecydujesz wysyłać, to jeszcze - jeżeli twój aparat ma zrobione w okolicy lub powyżej 100.000 zdjęć - to jeszcze sprawdź i wymień spust migawki.
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojcieszkow Zobacz posta
    Niebawem chce wysłać C40d na czyszczenie matrycy do serwisu bo wydaje mi się iż troszkę mi się zapyliła a jak już będzie w serwisie to przy okazji skalibrować 2 szkiełka Pewnie każdy z Was kiedyś wysyłał po sezonie lub z potrzeby do serwisu swoje zabawki i nasuwa się pytanie, Co przy okazji sprawdzić czy dodatkowo skalibrować, oprócz tego co napisałem macie jakieś doświadczenia lub sugestie? będę wdzięczny za podpowiedzi, aha i jak mniej więcej się to cenowo plasuje?
    Ja przykładowo nigdy nie wysyłam bo matrycę można z powodzeniem wyczyścić samemu (zupełnie nie rozumiem po co wysyłać do serwisu ?) a przy okazji mogą coś popsuć albo coś się może stać w transporcie...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Słuchaj mądrych rad j.w. doświadczonych kolegów i daj sobie spokój z tym czyszczeniem w serwisie - chyba, że masz za dużo pieniędzy Kup porządną gruszkę i zrób to samodzielnie.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Domyślnie

Ostatnio mój sprzęt coraz mocniej mnie przygnębia - ma problemy z łapaniem ostrości w punkty AF.

Serwisował już ktoś taką usterkę, ile to możesz kosztować?

Uprawnienia umieszczania postów