Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Teleobiektyw do 300 D.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Witam,

Polecam obiektyw Sigma 70-200 f2.8 HSM EX APO. Obiektyw tańszy od proponowanego przez Ciebie Canona, jaśniejszy..... i w testach też wypada bardzo dobrze. No i na pewno działa AF z telekonwerterem 2x. SPRAWDZONE!!!! Poza tym telekonwerter poprawia winietowanie (choć spada ostrość).

pozdrawaim
    20D + 40D + Canon kit 18-55 + +Canon 10-22 + Canon 70-200 2.8 L IS + Canon 100mm Macro + ruski 50mm z mieszkiem + statyw manfrotto

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cogito
    Witam,

Polecam obiektyw Sigma 70-200 f2.8 HSM EX APO. Obiektyw tańszy od proponowanego przez Ciebie Canona, jaśniejszy..... i w testach też wypada bardzo dobrze. No i na pewno działa AF z telekonwerterem 2x. SPRAWDZONE!!!! Poza tym telekonwerter poprawia winietowanie (choć spada ostrość).

pozdrawaim
    Ale podobno robi mydło przy max ogniskowej i pełnym otworze ?? Prawda to ???
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez easyrider
    Cytat Zamieszczone przez Krzychu
    Jestem. Ze szklem o jasności f8 potrafią ostrzyć tylko EOS'y 1 i 3 i to tylko środkowym czujnikiem AF. Do takich wynalazków trzeba mieć po prostu jasne szkła...
    A gówno prawda...
    Pisałem o Canon'owskich telekonwerterach... Nie działa i już, choćbyś nie wiem co tu napisał...

Mam ten obiektyw, i z konwerterem 2x autofokus działa doskonale...
    Doskonale ? Współczuję skali odniesienia.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Coś już napisał
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Pisałem o Canon'owskich telekonwerterach... Nie działa i już, choćbyś nie wiem co tu napisał...
    No fakt... trochę żeśmy się rozminęli... bo ja mam jak wspomniałem konwerter niefirmowy...
    Ale to nienajlepiej świadczy o firmie, bo sztucznie ogranicza możliwości sprzętu - drogiego zresztą...

Mam ten obiektyw, i z konwerterem 2x autofokus działa doskonale...
    Doskonale ? Współczuję skali odniesienia.
    Nie ma czego współczuć - punktem odniesienia jest przecież ten sam obiektyw bez konwertera...
    A z konwerterem ostrzy tak samo szybko i precyzyjnie jak bez...

I pięknie używa wszystkich punktów autofokusa - przed chwilą sprawdzałem - specjalnie dla Ciebie

Brawa dla Canona i jego konwertera

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

N
    ie ma czego współczuć - punktem odniesienia jest przecież ten sam obiektyw bez konwertera...
    A z konwerterem ostrzy tak samo szybko i precyzyjnie jak bez...
    ? Z x1.4 da się zauważyć różnicę w szybkości, ale może w Twoim przypadku nie wie że ma podpięty konwerter... O z punktem odniesienia chodziło mi o jakość (ostrość, kontrast)...

I pięknie używa wszystkich punktów autofokusa - przed chwilą sprawdzałem - specjalnie dla Ciebie

Interesujące doświadczenie, dobrze wiedzieć.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Bywalec
    Miasto
    New York

Domyślnie

easyrider napisał:

.
    dodame ze mialem tc kenko 2x, co prawda podpinalem go z canonowskim 100-300 USM, do mojej piatki i u mnie af tez padal, easyrider mozesz powiedziec do jakiego aparatu podpinales?
    pozdrawiam
    piotrkula

EOS A2E, Canon 50mm 1.8 Mk I,
    Canon 28-135mm 3.5-4.5 IS, Canon 100-300mm 5.6L,
    VG-10, SpeedLite 540EZ

Coś już napisał
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrkula
    dodame ze mialem tc kenko 2x, co prawda podpinalem go z canonowskim 100-300 USM, do mojej piatki i u mnie af tez padal, easyrider mozesz powiedziec do jakiego aparatu podpinales?
    Używam Canona 10D...

Co do obiektywu 100-300/4.5-5.6 USM to teoretycznie (wg. Canona) jest za ciemny by AF mógł działać.
    W praktyce z konwerterem Soligora ostrzy na największym otworze - f4.5, czyli w zakresie 100-135.
    Powyżej jasność obiektywu spada i AF przestaje działać - sporadycznie przy bardzo silnym oświetleniu udaje mu się ostrość złapać... ale naprawdę sporadycznie.
    Dodam że inne obiektywy (50/1.8, 24-85) współpracują z Soligorem doskonale...

Podobno tc Kenko i Soligor to to samo... nawet identycznie wyglądają...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów