Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 94

Wątek: Mój pierwszy raz na ślubie

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Nie zapomnij włączyć wspomaganie AF w lampie (hmm, a to da się wogóle wyłączyc?)
    Można i to bardzo prosto, wystarczy włączyc AF w tryb AIServo i już wspomaganie nie działa.
    Canon 7D / 350D + Spedlite 430EX
    Canon: 17-40mm 4L / 50mm 1.4 / 70-200mm 4L

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wojnicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    Ładny tytuł posta... (może powino być;... "po ślubie"?)
    hehe - dobre skojarzenie - jakiej "stałki użyć...?"
    ...ars longa vita brevis...
    PzdR. ScHiZaRt

Początki nałogu Awatar Da__FreaK
    Miasto
    Szczecin / Cisiec

Domyślnie

Idz smialo i foc Ja pierwszy raz w zyciu bylem ostatnio na weselu, sprobowalem swoich sil i jakos sie udalo ( fajnie ze kamerzysta wspomogl swoimi haloenami ) Fakt, ze swiatla troche brakowalo, a swoja 85-tka focilem prawie z kibla, ale jakos sie ogarnelo temat |Focilem szwagrowi i ze zdjec byl zadowolony, pomimo ze to bylo moje dziewicze , sakralne focenie Jesli bys byl chetny ,z checia pokaze Ci swoje wypociny; zerknij do moej galerii ( na dole )
    pozdr

Coś już napisał

Domyślnie

Cykaj w RAWach.
    Wiele z cieni w PS wyciągniesz- abyś nie przepalał!
    Nawet przy F 4 z doświetleniem lampy fajne fotki wyjdą.
    Inna sprawa że z 24-105 na cropie będziesz miał ciasno, tym bardziej jeśli jest ciasno przy ołtarzu.
    Za to AF celny. Ja w 50 1.8 miałem loterię w celności.
    Czytaj- koledzy dobrze piszą.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jeśli zrobisz w RAWie balansem się za bardzo nie przejmuj- ustaw na auto.
    W PS z RAW możesz dowolnie ustawić balans, temperaturę oraz tintę.
    Ostatnio edytowane przez digitgreg ; 01-09-2010 o 21:36 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez digitgreg Zobacz posta
    Cykaj w RAWach.
    Wiele z cieni w PS wyciągniesz- abyś nie przepalał!
    Nawet przy F 4 z doświetleniem lampy fajne fotki wyjdą.
    Inna sprawa że z 24-105 na cropie będziesz miał ciasno, tym bardziej jeśli jest ciasno przy ołtarzu.
    Za to AF celny. Ja w 50 1.8 miałem loterię w celności.
    Czytaj- koledzy dobrze piszą.
    .
    Wiem, że C24-105 to ciasno, ale mam tez 17-40. Włąśnie testuję C50D z 17-40, w piątek dostanę 24-105, a w sobotę ide (z całym moim majdanem) do tej katedry, może się nawet chwyce na ślub?

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez daniel34k Zobacz posta
    Wiem, że C24-105 to ciasno,
    Ciasno? Całkiem niedawno na prośbę, choć normalnie nie robię tego typu rzeczy, robiłem reportaż z tzw "mszy wg starego rytu". Zrobiłem za pomocą 70-200 F2,8 na pełnej klatce i to w bardzo małym kościele, prawie kaplicy. Wszystko zależy co będziemy fotografować. Ile szerokich planów pstrykniemy w czasie mszy? Jeden, dwa? Reszta to ludzie a fotografia a'la portretowa lepiej wygląda, moim zdaniem, robiona długim szkłem. Co do oświetlenia, użyłem zastanego z dopaleniem lampą. Dobre rezultaty daje odbłyśnik. W 580-tce jest wbudowany. Wystarczy palnik 45st, wysunąć odbłyśnik, czasu tyle żeby tło wyszło ładnie naeksponowane, w praktyce okolice 1/30s.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Bywalec Awatar Paviarotti
    Miasto
    Jędrzejów/Kraków

Domyślnie

Idź na luzaka i nie przejmuj się - to w końcu Twoi znajomi, jak coś nie wyjdzie to nie będą Cię sądzić
    Jak zobaczysz wcześniej kościół to już sobie dobierzesz miejscówki, zobaczysz jak stoisz ze światłem itp.
    Co do samego sprzętu to 50kę dałbym na 400D a ja 17-40/24-105 na 50D. W lampie (580) masz biały odbłyśnik - możesz z nim robić przy lampie ustawionej palnikiem do góry, całkiem fajne efekty z tego wychodzą.
    5D3, 6D, 50D, S14/2,8, 17-40/4L, 24/1.4IIL, S50/1.4EX, 85/1.8, 100L macro, 135/2L, 70-200/2.8L, 100-400L

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Ciasno? .......
    Ostatnio taka moda. Jak na fotografii nie widać uszu fotografa to jest be. Fish-eye jest trendy a zniekształcenia robiące z teściowej "grubą babę" to już pełny lans. :-)

Tyż mam takie zdanie. 24-105 to "wół roboczy" i częściej bywa za krótki niż za szeroki. :-)

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez poszukiwacz2006 Zobacz posta
    Ja też jestem amatorem, ale uwierz mi nie ryzykowałbym na ceremoni podpięcia do jakiejkolwiek puszki c 50 1.8. Co z tego, że mam przemyślany kadr skoro loteryjny AF go zepsuje. 17-40 niestety ciemne, a umiejetne operowanie lampą to naprawdę sztuka.
    uwielbiam takie wpisy!!!! ludzie światło 4 jest ciemne?? nie dramatyzujcie... tylko 1.2 to światło wg was?? nie szalejmy. Mam kumpla który foci standardowo na tym szkle i lampy unika jak ognia... zdjęcia ma... bardzo dobre. Większosć kościołó jest oświetlona przyzwoicie... i nawet w starej katedrze da się poszaleć.

DO autora tematu... nie bój się... masz 2 body więc w jedno zapinasz 50tkę w drugie 17-40... i do dzieła. I jeszcze najważniejsze... zdjęcia na ślubie czy błogosławieństwo rób... w RAWach... jak zwalisz coś to z RAWa prędzej uratujesz... tyle że... przelicz ile zrobisz zdjeć na kartę w formacie rav+jpg bo kart ci może braknąć. Jak masz możliwośc rób po 2/3 ujęcia i się nie denerwuj
    i jeszcze dodam jedno... skoro para młoda Cie poprosiła to pewnie wie na co się nastawia... i uważa że sobie poradzisz... Więc... głowa do góry
    Cytat Zamieszczone przez daniel34k Zobacz posta
    Wiem, że C24-105 to ciasno, ale mam tez 17-40. Włąśnie testuję C50D z 17-40, w piątek dostanę 24-105, a w sobotę ide (z całym moim majdanem) do tej katedry, może się nawet chwyce na ślub?
    nie zapomnij zapytać księdza czy się zgadza na 2 fotografów... i nie przeszkadzaj oryginalnemu... jego też zapytaj czy możesz... generalnie w mojej diecezji jest zapis że 1 ślub 1 fotograf.... chociaz nie marudzą zbytnio jak jest wiecej... ale żeby nie zrobić bydła jak cię ksiądz będzie z ambony upominał... ja miałem taką akcje na komunii... ludzie których upomniał mieli czerwone buźki ze wstydu :P a ja w końcu miałem miejsce do pracy :P
    Ostatnio edytowane przez Bart3k ; 03-09-2010 o 13:08 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

żeby focić f4 , przy ff i iso 3200 powiedzmy , kościół naprawdę musi być jasny , to jest ciemne szkło

co by nie było , pierwszy ślub robiłem 5d+25-105 , więc wiem co piszę , na weselu podstawą była lampa
    no comment...

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów