Pokaż wyniki od 1 do 10 z 94

Wątek: Mój pierwszy raz na ślubie

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MoonWind Zobacz posta
    Nie no, jasne! Zapomniałem, że istnieje ustawowy zakaz używania na ślubach obiektywów ciemniejszych niż 2.8 i nie daj Boże jak się ma takie 50 1.8 to wolno użyć tylko 1.8 a jak się tak ma 1.2 no to, to już jest coś ,wtedy robimy tylko na 1.2 a to że ostrość nie obejmuje nawet całej głowy? A co tam przecież zdjęcia będą zaj****cie artystyczne. No i nie wolno przymykać pod żadnym względem. W końcu jak się ma obiektyw to wolno robić tylko na pełnej dziurze. Poza tym jak tu się lansować jak się nie ma tylko takie 4.
    Nie no jasne 4 to straszna ciemnica trzeba przynieść ze sobą co najmniej dwa stadionowe zestawy oświetlenia.

@daniel34k
    Nie przejmuj się tym swoim "ciemnym" obiektywem dasz radę bez problemu.
    zamiast się tak rzucać, to byś się dokształcił nieco.......
    można osiągnąć większą głębię ostrości nawet mają szkła o jasności 1.2 - 1.8 - wystarczy odsunąć się do tyłu w miarę możliwości.... i będziesz miał GO taką samą jak używając szkła ciemnego ale będąc bliżej pary młodej (ta sama skala odwzorowania).

Co zyskujesz ? To, że możesz np. zamiast iso 3200 użyć 800....

światło 4 do kościoła to w 90 % przypadków CIEMNICA poza tym... takie są fakty, a ludzie z jakiegoś powodu jednak kupują jasne szkła, uwierz mi - nie tylko dla lansu.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    poza tym DZIWI mnie strasznie Twoja pewność że on sobie poradzi z tym szkłem, byłeś tam ? jasność 4 to naprawdę ciemno, i może być tak, że przód błyśnie lampą a tył bedzie ciemny.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

50 mm 1.8 dla 5 metrow od pary mlodej i dla 8 m.
    Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 03-09-2010 o 17:13 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów