8,9,10 - fajne światło
8,9,10 - fajne światło
Powiem tak..
Pierwsza myśl - ale to wszystko ciemne i przesycone.
Druga - bez powyższego nie było tych zdjęć..
Całość bardzo apetyczna, ale mam kilku faworytów..
10 - podoba mi się najbardziej. Szkoda tylko że horyzont tak leci na lewo - ale widzę że to bardziej zasługa krajobrazu niż kompozycji
2 - chyba jestem pierwszy..Ale coś w nim jest. Kolory, światło, nastrój.. Choć fotka o niczym
1 - standardowo i jak wszystkim. I chociaż strasznie kalendarzowy ten pikczer, to światło rewelacyjne
a nagroda specjalna idzie do..
12 - ale tu zero Twojej zasługi, to przez oczy tej Pani
A pytając poza konkursem.. Pomimo rozrzutu tematyki mam wrażenie że wszystkie fotki pochodzą z jednego miejsca.. To zielona wyspa? Czy jednak nasz Bałtyk wymieszany z podhalem?
Pozdrawiam!
i zazdroszczę![]()
"Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350
Bardzo dziękuję za tak cudownie konstruktywny komentarz)) Wszystkie fotki, poza tymi b/w były robione w Szkocji
A o tej pani co myślicie?
15.
kobiety tnie się pod biustem...
[SIGPIC][/SIGPIC]
..to po1.
2. czy to co fruwa, to atak moskitów, czy zmora alergika? Straaaasznie mi to przeszkadza w odbiorze zdjęcia.. Chociaż domyślam się braku Twojej winy i "konieczności" zastanego krajobrazu..
po 3. i związane z 1..
Przy tak charakterystycznych rysach i intrygującym uśmiechu (Mona Lisa..?), z chęcią zobaczyłbym typowy portret. Tymczasem na fotce ani portretu, ani postaci, ani widoków (kłaki, kłaki, kłaki) z postacią przed..
-----------------------
PS - dopiero przed chwilą do mnie dotarło, że recenzuję prace KOLEŻANKI "po szkle"To zjawisko tak rzadkie na tym forum, że bezmyślnie i niedoczytując zmieniłem Szanownej płeć
PRZEPRASZAM
A w świetle powyższego i swojej wypowiedzi....jeśli mi powiesz że to autoportret, ze wstydu wylogowuję się z foruma nagroda specjalna idzie do..
12 - ale tu zero Twojej zasługi, to przez oczy tej Pani![]()
PS2 - obstawiałem Irlandię, ale skoro to Szkocja.. Ehh - highlandy.. Jestem chory z zawiści..![]()
"Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350
Wiem, że zdjęcie nie jest przemyślane (chociażby ze względu na punkt 1 :P), ale to dlatego, że zostało zrobione czysto spontanicznie i na szybko. Te latające białe punkciki to lekki szkocki deszczyk, który bardzo niespodziewanie zaczął padać i bardzo szybko się skończył.
Co do zdjęcia nr 12 to spokojnie, to nie jest mój autoportret))
16.
fajne ujęcie
1. piekny kadr i niesamowity kontrast między ciepłą barwą pola a mrocznym niebem
2. fajny kadr i ostrość na obiekcie
5. podobnie jak 1 ale jeszcze ciekawsze i ładniejsze miejsce ;]
10. ma w sobie coś czego nie potrafie teraz określić
portrety mogłyby być jak na mój gust nieco jaśniejsze ale ładne ujęcia i kadry ;] pozdrawiam
450D | BG-E5 | kit 18-55 | C70-210/4 | C50/1.8 | Helios 44M-4 |Chinon 135/2.8 | Sigma EF-500 DG ST
http://www.kargajcze.blogspot.com/
Pięknie dziękuję za komentarze![]()
Portrety ciąg dalszy.
17.
18.