Ściana stała się już kultowaZamieszczone przez adamek
On jest na nią skazany
chociaż moim zdaniem niekoniecznie, bo jego inne zdjęcia, poza studio podobają mi się nie mniej.
Ściana stała się już kultowaZamieszczone przez adamek
On jest na nią skazany
chociaż moim zdaniem niekoniecznie, bo jego inne zdjęcia, poza studio podobają mi się nie mniej.
Odświeżę wątek, bo dostałem pozwoleństwo na wrzucenie fotki.
Robiona w pokoju, dostępne swiatlo to popup flash, i sloneczne z okien.
Generalnie jestem srednio zadwolony.. no i jeszcze obrobka byla na gownianym laptopie (czytaj bzdet matryca).. ale moze jakis komentarz co do techniki napiszecie..![]()
Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy
Dentharg, a ja zastanawiam się dlaczego ta fotka w tym wątku. O co mi chodzi? Temat "fotografowanie obfitych pań" kojarzy mi się z wykorzystaniem, uwydatnieniem, pokazaniem w piękny sposób tuszy. U Ciebie widzę raczej maskowanie tuszy; trudno powiedzieć jakich Pani jest kształtów. I dobrze, każda kobieta będzie Ci wdzięczna, jak ją wyszczupliszZamieszczone przez dentharg
. Moje wrażenia co do fotki - kolory twarzy mi nie pasują, może to wina flesza? Może spróbuj trochę wygładzić skórę? A może pani mogłaby spojrzeć nieco bardziej w obiektyw?
Z tego, że dostałeś zgodę na publikację, wynika, że modelka jest ze zdjęcia zadowolona; jeśli właśnie o to chodziło, to znaczy, że dobrze kombinujesz.
a znany jest dlatego ze jest 'dziadem' jak sugerjecie czy poprostu ani chemia ani stary six go nie ogranicza...
Jeśli ja coś sugeruję, to tylko tyle, że jestem fanem jego twórczości. Nawiasem mówiąc postać z niego również nietuzinkowa, a chyba najlepszy film o Saudku pt. "Jan Saudek - czeski fotograf" został nakręcony przez gdańskiego reżysera Sławomira Pultyna. Tenże sam należy do grupy producentów tych słynnych zdjęć realizowanych w Polsce przy użyciu kamery 8x10". Film jest moim zdaniem fantastyczny i jeśli będziecie mieli okazję obejrzeć, to gorąco go polecam!Zamieszczone przez Jac
Ok. A teraz gdzie mogę znaleźć opis warsztatu jak robić zdjęcia puszystym Paniom?![]()
Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy
nie wiem czy sa jakies zasady robienia zdjec puszytym/chudym 'paniom'.. mysle ze jesli zalezy ci na ukryciu pewnych kraglosci to wiecej sie dowiesz na forum o modzie i wizażu niz na forum foto niemowiac juz o forum sprzetowym...
to co mi sie nasuwa to np. czern wyszczupla pasy pogrubiaja, dobrze robia zarzucone na biodra jakies swetry szale chusty itp... swiatlo staraj sie ustawiac tak zeby raczej rozswietlalo cienie.., raczej unikaj profili i am face raczej kadry pod katem tak zeby kraglosci nie wystawaly poza obrys sylwetki.... i to tyle na razie co mi przychodzi do glowy
Tak nie mogłem sobie przypomniać kto świetnie focił m.in. puszyste i starsze panie, ale chwilka googlowania i jest, napewno znacie Erwina Olafa www.erwinolaf.com
oto jedno z jego zdjęć puszystych:
http://www.erwinolaf.com/Images/Marcel%20Wanders/3.jpg
Zdolna bestia z faceta!Zamieszczone przez Danon