a odkąd to wyświetlacz robi zdjęcia)
a na serio:
30D/40D/50D to inna klasa
to INNA BUDOWA.
przesiadłem się na 40D z 400 tylko ze względu na ergonomię. Drugie kółko nastaw zmienia sposób robienia zdjęć. Zmiana parametrów ekspozycji czy iso to rzeczy które możesz robić nie odrywając oka od wizjera.
To też format sRAW Ostatnio coraz bardziej go lubię. Do pstryków na własny uzytek ewentualnie do galeri internetowej gdzie są kadrowane do 800px super sprawa...
moja rada:
jesli 500D jest jeszcze na gwarancji to ostatni gwizdek, zeby sprzedać i niewiele stracić - za samo słowo GWARANCJA w opisie aukcji dostaniesz lepszą cenę![]()
Puść go na allegro i dołóż do 50D
na święta wbrew pozorom sprzęt drożeje przynajmniej w PLczy może poczekać do świątna promocje to moga liczyć klienci najwyzej IXUSÓW. Jeżeli coś stanieje to 60D na który może Canon zrobi jakąś promocję.
a ja czytałęm (chyba nawet w tym samym miejscu - w komentarzach) że tak to tłumaczą sobie ludzie zapinajacy do 50D jakieś badziewie, które trzeba przymykac do f8.Czytałem też, że canon 50D ze względu właśnie na tą samą matrycę co 500D potrzebuje lepszych szkieł (klasy L?) bo inaczej widać niedoskonałości
Ludzie zawsze znajdą sobie wytłumaczenie dlaczego ich zdjęcia są kiepskie i prawie nigdy nie jest to wina ich umiejętności
ta matryca po prostu bardziej szumi od poprzedników
40D to NAPRAWDĘ DOBRY aparat. Nie zachwalam go bo nigdy nikomu nie polecam kupowania używek. To jak z samochodami - jak znasz właściciela bierz w ciemno. używanego lustra bym się bał. Ale ja jestem dziwny...
10 Mpx to wydruk A4 w prawie idealnie 300dpi więc każdy lab powie Ci, ze OK![]()