Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Firefox 4 - idzie ku dobremu, obsługa ICCv4

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar quail
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek Kidoń Zobacz posta
    Też zainstalowałem wersję 4 beta 4. W teście http://www.color.org/version4html.xalter w html prawy róg mam zielony. W pdf cały obraz niebieski. Windows 7, eizo ce240w. Jak to rozumieć?
    F**k... mam to samo. Z kolei inne obrazki wyglądają tak samo lub bardzo podobnie jak w FF 3.0. Może z tą obsługą ICCv4 to jeszcze się babrają w kodzie, ale jest znacznie normalniej niż w 3.5 i 3.6. Czekam niecierpliwie na wersję finalną, bo inaczej będę zmuszony używać Safari.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Ja to nie wiem. Ten sam profil używany pod OSX i SAfari, jak i pod Linuxem i Firefox 3.6. Wszystko an obydwu wygląda dokłądnie tak samo na szerokogamtuowym S2433W
    Są zatem dwie możliwości: albo masz profil ICCv2, albo... "wszystko dokładnie wygląda tak samo" oznacza, że niestety wygląda niepoprawnie. Z kolei to drugie byłoby dziwne, bo Safari obsługuje poprawnie ICCv4.

Jak wypada test, do którego link podesłał Jacek? Całe niebo jest niebieskie i ćwiartki mają spójne kolory? Firefox 3.6 nie obsługuje ICCv4, o czym jasno i wyraźnie deweloperzy tej przeglądarki poinformowali użytkowników. Od wersji 3.5 zmieniono silnik ICC na szybszy, który obsługuje jedynie profile v2.
    Ostatnio edytowane przez quail ; 30-08-2010 o 08:25 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów