Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 84

Wątek: Recenzja 5D na dpreview.com

Początki nałogu

Domyślnie

Kuchatek- zmiany bagnetu przerabialem na własnej kieszeni, przyjąlem ze zrozumieniem i lzami w oczach, zona płakala miesiąc, dzieci nie jadly dwa tygodnie. W zasaczie to potem zalowalem wszelkich zmian. Przy tym foceniu można bylo sobie smialo darowac EF i pozostac przy FD, nawet lampa 277/299 radziła sobie bardzo dobrze. Nie gorzej jak dziwoląg attl.
    Przy ostrym wyscigu producentów dslr, Canon jest zawsze najszybszy i ma najwięcej modeli, jednak czy do końca dopracowanych? Mam nadzieję, że potencjal badawczy pracuje nad systemem w 100% cyfrowym.
    czesc.Ch

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chomsky
    Mam nadzieję, że potencjal badawczy pracuje nad systemem w 100% cyfrowym.
    a ja juz taka nadzieje z wolna trace. bo po co sie ma Canon wysilac, jesli uzytkownikom da sie wcisnac korpusy i obiektywy analogowe, co najwyzej z przepakowana matryca (body)??? a chwilowo uzytkownicy Canona sobie na to pozwalaja.

moze Nikon D200 cos tu zmieni w sposobie pojmowania ergonomii i potrzeb przez Canona, ale jesli 30D/40D czy jak sie tam to bedzie zwalo tez nie bedzie mialo guziora MLU i wskazania ISO w celowniku... to chyba moja nastepna puszka bedzie na literke N
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Chomsky, Zaden inny producent podobnego pokroju co Canon nie jest tak wysoko na tylu rynkach. Ta firma jest w scislej czolowce jesli chodzi o rozne wynalazki. Iloscia patentow zabijaja cala reszte i wierz mi, oni z pewnoscia planuja duzo dalej jak tylko nastepny model bo tak dzialaja tego typu firmy. Sa opcje na teraz, ale i sa prognozy i analizy na dlugie lata do przodu.

Aha... Nad cala reszta maja jeszcze jedna przewage ktora warto zauwazyc. Sa w stanie wszystkie *******y od a do z wykonac sami sobie. W przeciwienstwie do innych nie musza sie slinic do soniego zeby z laski rzucil jakis krzem czy wyswietlacz... Maja nie tylko zaplecze badawcze nad nowosciami ale i mozliwosci zeby to wcielic w zycie i kase zeby za to zaplacic.

Trudno ze nie jestescie zadowoleni. Ja tez w sumie nie do konca. Ale ich rozumie i gwarantuje wam ze nie majac normalnej konkurencji robil bym tak samo i zamiast wrzucac wszystko na raz do jednego "super hiper modelu" zapewnil bym sobie pule udoskonalen na nastepne 50 lat nowych modeli. Nie zabija sie gesi niosacej zlote jajka bo sie komus pieczeni zachcialo.

To paranoja, ale praktyka i dzisiejsze czasy wygladaja tak, ze kazdy kto chce lepszego Canona powinien isc i kupic ze dwa nikony z workiem nikkorow

System w pelni cyfrowy to taki pic na wode i bajeczka ludkow marketingow.

Olympus zrobil. I co? Jakos nie widze piania z zachwytu ani nad jakoscia ani nad cala reszta. Tez jakies aberacje, mora wylezie. Szumy i cala reszta. Sorry, ale podepne 5D do pierwszej marnej marnej elki z brzegu i rozwale jakoscia fot wszystko obok, wiec nie wciskajcie mi ze jest tak zle. A jak dla kogos guziczki wazniejsze to niech sie zastanowi czy o to napewno chodzi w fotografii...
    Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 19-11-2005 o 04:33
    ...

Coś już napisał
    Miasto
    Wiskitki

Domyślnie

Gdzieś tu jakieś teksty przeczytałem, że nie do każdej
    marnej eLki..

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Sorry, ale podepne 5D do pierwszej marnej marnej elki z brzegu i rozwale jakoscia fot wszystko obok
    Wszystko to piekne, tylko oprocz Ciebie niewielu stac na polamatorska puszke z FF za 2700 euro, chocby nie wiem jak rewelacyjna byla jakosc fotek z tej matrycy.

Początki nałogu

Domyślnie

Kuchatek- a ja sie upieram system cyfrowy musi być najlepiej klatka 4x4/5x5/6x6, kwadratowa dla lepszej współpracy z matrycą. Przy iluś tam mpx dokrojenie do potrzebnej proporcji nie bedzie problemem, no i zniknie kwestia kadru pionowego. Zresztą jest to bardzo dorze przerobiony i sprawdzony system.
    Czesc.Ch.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

To ja mam lepszy pomysł: okrągłe matryce co by jak najlepiej wykorzystać to, co daje obiektyw Takie rozwinięcie idei FF

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

O wlasnie Okragle fotki to bedize cos Beda swietnie pasowaly na plytki CD/DVD 8)
    ...

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    O wlasnie Okragle fotki to bedize cos Beda swietnie pasowaly na plytki CD/DVD 8)
    Ale wtedy matryca musialaby miec tez dziure w srodku ;-)

A z tymi okraglymi matrycami to nie taki glupi pomysl. Lepsze wykorzystanie soczewek obiektywu no i wafle krzemowe sa zawsze okragle wiec nie byloby odpadow z takiego wafla w produkcji.

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie byloby odpadow? No chyba ze jeden wafel to bylaby jedna matryca, ale chyba nie widziales nigdy jakiej wielkosci jest taki wafel?

Co do okraglych matryc, to byloby latwo robic zdjecia "w pionie", zamiast obracac aparat mozna by po prostu przelaczyc kadrowanie z "landscape" na "portrait".

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów