W sumie cały dzień już jest, ale jako że nikt się nie kwapi do podpięcia linka ja to czynię.
Recenzja 5D na dpreview.com
Moje uwagi są takie:
- nie mogę oprzeć się wrażeniu, że Phil poczekał z recenzją aż wejdzie D200 (który to model opisł natychmiast), odczekał dwa tygodnie dla maskarady i dał recenzję dawno juz przygotowaną.
- zastanawia mnie dlaczego w takiej recenzji pojawia się informacja o bandingu, nie będąca w żaden sposób informacją standartowego testu, jakie robi Phil
- dlaczego do jasnej cholery jako przykładowe fotki pokazuje zdjęcia z 17-35/2.8L pisząc, że jest to top line L class :rolleyes: i demonstrując koszmarne CAPrzecież wszyscy wiemy, że 16-35/2.8L jest dużo bardziej aktulnym szkłem, dostępnym na rynku, podczas gdy 17-35 zebrało liczne krytyczne uwagi. Co to za pomysł w ogóle?
- może się mylę, ale nie widziałem w żadnym innym teście analizy winietownia, nawet na 1DsMk2 (choć może coś mi umknęło). Dlaczego Phil robi z tego takie halo przy 5D, wszak to standartowa cecha obiektywów na aparatach analogowychW D2X takiego porównania nie widziałem..