-
-
popatrzylem i jesli cena ma byc rzeczywiscie taka to LX5 bedzie lepszym wyborem bo G12 nie powala, chyba ze moja druga polowa stwierdzi ze woli G12 (ew. G11) bo tanszy a niewiele ustpuje.
moze teraz troche off-topic, ale jak jest z AF w serii G, bo czytalem opinie ze makabra
a LXy znowu ze rewelacyjnie.
Co do EX1 to w ogole nie mam pojecia oprocz jednego testu ktory czytalem ze przyzowity, ale bez wodotryskow, no i siwatlo 1,8
Czy te aparaty roznia sie w sposob odczuwalny shutter lagiem ?w porownaniu do siebie i do lustrzanki (30D, ew. 300D tych uzywam/uzywalem) stad porownanie...
-
-
Ja podziekowałem firmie canon za oczekiwaną premierę g12 i zakupiłem właśnie ex1 załapałem się na ostatni dzień promocji w saturnie kupiłem w cenie 1349 zł.
Na moje obecne potrzeby wystarczy jest mniejszy od konkurencji ma ruchomy wyświetlacz i cena dużo niższa. Wielkość ma to znaczenie że jak w końcu coś pojawi się na rynku ciekawego to będę go w stanie zaoferować go komuś z rodzinki :-D
-
Mialem dzisiaj EX1 w rekach i calkiem przyjemne robi wrazenie.
Wyswietlacz ok, shutter lag ok (bylem zaskoczony ze nie ma opoznienia jak w G10 ktorym mialem sie pobawic przez chwile) jak dla mnie jest maly, ale to nie ma byc aparat dla mnie i moich wielkich lapek :-)
Ogolnie po 10 min ogladania pstrykania etc. moge stwierdzic ze fajny. Moze troche moglby miec ogniskowa dluzsza... tu zarowno LX jak i G12 maja przewage. Samsung za to bije oba cena... i to znacznie w Fotojokerze gdzie go ogladalem 1388zl.
pokaze aparat zonie i ciekawe co powie, na fotkach jak ogladala 3 wymienione powyzej wybrala Samsunga...
-
Bywalec
Ja na krotko pozyczylem od kolegi Lumixa GF1 w micro cztery trzecie i powiem ze choc akurat mam do niego duzy zoom 45-200 to jest przyszlosc, az mnie swiezbi zeby go poprubowac z kitowym obiektywem lub ''pancake''... kolega jak wroci z usa to ma mi poodrzucic na kilka dni, a rybie oczko panasonica to tez duza zaleta tego systemu.... nie mowiac juz o szklach leica.... Jak na razie to swojej G10 nie zamienilbym na g12, nie jest az tak zasadniczo duzo zmian by podniesc cisnienie u amatora takiego jak ja.....
wiecej moich foto:
www.garnek.pl/cezar73
Uprawnienia umieszczania postów