Strona 8 z 27 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 263

Wątek: wybor zaawansowanego kompakta G11(G12) vs Panasonic

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Jak chcesz to możemy zrobić zakład, nawet pieniężny. Pójdziemy na ten sam ślub, ja wezme Canon 500D + kit + lampe, a Ty 5D2 + 24-70L i zrobimy forumowego battle'a.
    A obiecywałes, ze nie bedziesz robił zdjęc na ślubach
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Początki nałogu
    Miasto
    WROClove

Domyślnie

podoba mi sie podejście i spojrzenie
    hmm... to pokrętło tez mi się przekręca i przestawiam czasami tryb focus'a, który jest z boku na obiektywie.

no i muszę powtórzyć:
    fotki mistrzostwo

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    nie lepiej: Sigma DP1
    wiem, że ciemniej ale matryca lepsza
    kąt ten sam
    cena niższa

i jeszcze pytanie o co chodzi z lampą ??

pozdrawiam
    grzeSiuu
    Ostatnio edytowane przez grzeSiuu ; 22-10-2010 o 16:14 Powód: Automerged Doublepost
    było Lustro jest panasonic lumix Lx3

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzeSiuu Zobacz posta
    nie lepiej: Sigma DP1
    wiem, że ciemniej ale matryca lepsza
    kąt ten sam
    cena niższa
    Nie, bo:
    1) jest większy
    2) cięższy
    3) kółko nastaw trybów jest podobne do LX-3 czyli bedzie sie przekrecac

Czyli powody dla ktorych chce sprzedac LX-3 bylyby aktualne w DP1.

Matryca moze i lepsza, ale ja i tak czekam na Fuji X100 do wiosny. GR3 ma być mały i super. No i JPEGi z niego sa genialne. Z LX3 też zresztą.

i jeszcze pytanie o co chodzi z lampą ??
    W LX-3 nie ważne czy dasz korekcję -3EV na lampe to i tak wali z pelna sila blysku, a pozniej jest softwareowo obnizana. Nie potrafie obslugiwac takiej lampy poprawnej, a coś tam o lampach wiem.

dinderi: nie podpuszczaj mnie ;-)

Początki nałogu
    Miasto
    WROClove

Domyślnie

no fakt powody będą te same.
    tylko matryca przemawia za signą.

u mnie ta korekcja działa. siła jest mniejsza ale mimo to nie jestem zadowolony z działania lampy. chcę coś wykombinować z piłeczką do pingponga. widziałem taką samoróbkę w necie.
    ale to znowu jakis tam latający element...

Domyślnie

no fakt powody będą te same.
    tylko matryca przemawia za signą.
    Jak potrzebuję zdjęć z super matrycą to mam inne aparaty do tego

u mnie ta korekcja działa. siła jest mniejsza ale mimo to nie jestem zadowolony z działania lampy. chcę coś wykombinować z piłeczką do pingponga. widziałem taką samoróbkę w necie.
    ale to znowu jakis tam latający element...
    Bo korekcja działa, ale software'owo. Weź sobie coś do mierzania błysku i zobaczysz, że zawsze tyle samo wylatuje.

Początki nałogu
    Miasto
    WROClove

Domyślnie

wiem, wiem, że Ty masz sprzęt do wyboru...

ja się boję trochę tych stałoogniskowych obiektywów.
    mówię o sobie oczywiście.
    chciałem tę sigmę qpić ale właśnie ten obiektyw... mnie przekonał jasność i możliwość manewru.
    teraz wiem, że i tak korzystam z 24 bo uwielbiam szerokie oko.
    ale jak już wcześniej pisałem brakuje mi tele do pstrykania wakacyjnych fotek albumowych.

qrcze sam już nie wiem... co tu wybrać

Coś już napisał

Domyślnie

Taki battle juz był przeze mnie swego czasu testowany

W ciemnym kosciele canon 500D + kit +lampa vs 5Mark II i wspomniana L'ka - nie masz zadnych szans
    Dobrze o tym wiesz
    Nie chodzi o kadrowanie tylko o techniczną jakość fotek....

Po wtóre. 5D Mark II +wspomniany 24-70 to nie jest top-klasa a raczej standard którym się obecnie pracuje - u nas w Polsce (na zachodzie focą zwykle jedynkami). Zestaw (5D, 24-70 i 70-200 2.8 IS L+ lampa kosztuje ok 18 koła - tyle kosztuje przecietna kamera HD której uzywają kamerzysci do wesel) Mozna oczywiscie pracować byle czym ale ja uwazam że w ten sposób daleko sie nie zajedzie bo zdjecia technicznie bedą słabsze od konkurencji a szkopuł w tym by klient był w 100% zadowolony z wyboru i zamienił się później w naszą "chodzącą wizytówkę". To najskuteczniejsza i najtansza reklama dlatego nie warto pracować sprzetem który może mieć na szyi ktoś z gości (bo to już jest poruta)

Początki nałogu
    Miasto
    WROClove

Domyślnie

jeżeli mogę...

nie dokońca się zgodzę z Tobą michobo.
    technicznie też mogą być spaprane, jeżeli ktoś pokrętełka źle poustawia
    nie mam doświadczenia na weselnym podwórku. choć bardzo chciałem.
    prosiłem 2ch kolegów, żeby mnie zabrali. zero telefonów. myślę, że się bali.
    miałem 350kę, 10-22, 70-200L f4(najtańszy) + 580kę lumpę
    oferowałem swój czas za darmo, wykorzystanie każdej fotki, ciekawe ujęcia (własnego pomysłu) i szkła, których żaden z nich nie ma!!! a ja w zamian chciałem tylko podszkolić się w fotografowaniu, byc lepszym. ****... chyba ogarnął ich starch a może wstyd, że mam mini lusterko ??? ale... nie otym
    widziałem zdjęcia z wesela mojego kolegi. dziewczyna wynajęła FotoGrafUff a on zaprosił znajomego. miał chyba 450kę, 10-22 i jakieś rybie oko ale nie pamiętam jakie.
    kwalifikował się do Twoich gości z uwieszonym średniej klasy aparatem.
    wyobraź sobie jaki był podzi przy oglądaniu zdjęć. nie jestem w stanie opisać tego słowami. technicznie (brak przepaleń, dobry kadr, ********e pomysły itd) idealne.
    a kolesie z pseudo profoto mogli się od niego tylko uczyć... myslę, że wszystkiego.

i może z ich aparatów bo mieli chyba dwa, więcej można było wyciągnąć, to nadawli się do fotek paszportowych. to oczywiście moje subiektywne zdanie. powtórzę, nie mam doświadczenia z weselami. lubię szeroko ale widziałem zuroczenie innych gości oglądających.
    oczywiście cała wycieczka, czy wesele nie może być strzelane z jednego szkła... ale pomysł i pozycje z których ten chłopak robił zdjęcia są nie do powtórzenia przez sztywniaków z wielkimi puchami i najwyższą klasą aparatów. oni nawet spaprali obróbkę w PSie.

to jest tylko opinia subiektywna konsumenta.
    proszę to tak traktować.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michobo Zobacz posta
    Taki battle juz był przeze mnie swego czasu testowany
    Ze mną? Albo z kimś z forum co robi ślubniaki? Bonie kojarze tego.

W ciemnym kosciele canon 500D + kit +lampa vs 5Mark II i wspomniana L'ka - nie masz zadnych szans
    Dobrze o tym wiesz
    Nie chodzi o kadrowanie tylko o techniczną jakość fotek....
    Nie, nie wiem. Nie boje się takiego wyzwania i wcale nie uważam, że jestem pozbawiony szans. To, że uzyskasz bardziej papierową GO jest spoko, ale to nie o to chodzi. To nie test na bateryjki.

Po wtóre. 5D Mark II +wspomniany 24-70 to nie jest top-klasa a raczej standard którym się obecnie pracuje - u nas w Polsce (na zachodzie focą zwykle jedynkami). Zestaw (5D, 24-70 i 70-200 2.8 IS L+ lampa kosztuje ok 18 koła - tyle kosztuje przecietna kamera HD której uzywają kamerzysci do wesel) Mozna oczywiscie pracować byle czym ale ja uwazam że w ten sposób daleko sie nie zajedzie bo zdjecia technicznie bedą słabsze od konkurencji a szkopuł w tym by klient był w 100% zadowolony z wyboru i zamienił się później w naszą "chodzącą wizytówkę". To najskuteczniejsza i najtansza reklama dlatego nie warto pracować sprzetem który może mieć na szyi ktoś z gości (bo to już jest poruta)
    Nie obraź się, ale brzmisz, jakbyś nigdy w życiu nie robił zdjęć na ślubie, a jedynie poczytał trochę stron internetowych skoro takie teorie mocne wysuwasz. Bo np możesz mi wytłumaczyć dlaczego na zachodzie wolą jedynki od piątek?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    To najskuteczniejsza i najtansza reklama dlatego nie warto pracować sprzetem który może mieć na szyi ktoś z gości (bo to już jest poruta)
    Tego nie doczytałem. Dość często bywam na weselach jako gość, chodzę bez sprzętu tam, ew. z LX-3. Sprzęt jakiś tam mam jednak i często widzę chłopaków z 30D + tamron 17-50. Czyli zestaw raczej nie topowy. Nigdy jednak nie przeszło mi przez myśl, żeby pomyśleć sobie, że ten koleś nie potrafi robić zdjęć lub jest gorszy np. ode mnie. Jeżeli Ty masz takie myśli to chyba jednak dużo masz wspólnego z tym "SZPANOWANIEM", którego tak nie lubisz..
    Ostatnio edytowane przez allxages ; 23-10-2010 o 13:26 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu
    Miasto
    WROClove

Domyślnie

Matryca moze i lepsza, ale ja i tak czekam na Fuji X100 do wiosny. GR3 ma być mały i super. No i JPEGi z niego sa genialne. Z LX3 też zresztą.
    słuchaj a może e-pl1 z naleśnikiem ??? będzie mniejszy od tego Fuji X100

Strona 8 z 27 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów