Strona 5 z 27 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 263

Wątek: wybor zaawansowanego kompakta G11(G12) vs Panasonic

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Ale z małych do kieszonki to ja mam już Sony WX1, teraz chce coś lepszego jakościowo, ale też niedużego. Zastanawiam się jescze nad jakimś mikro 4/3 z Pancakiem.
    Ale Ricoh GR-3 to lepszy daje obrazek i jakościowo jest tez lepszy od LX-3. do tego mniejszy.

Bywalec Awatar cezarycezary
    Miasto
    kacwawa

Domyślnie

S95 to jest cos nad czym i ja sie powaznie zastanawiam....z racji wymiarów.... Patrzac na wymiary Lumixa GH2 to smialo mozna porownywac go z małymi lustrzankami.....

Domyślnie

Porównanie S95 z małymi lustrzankami i GH2 z małymi lustrzankami to jak porównanie...a nawet nie napiszę czego ;-)

Miasto
    kacwawa

Domyślnie

Przeczytaj uwaznie. Nie s95 porownywalem rozmiarami z lustrzankami, a lumixa GH2..... widac ze mozna czytac a nie czytac

Domyślnie

Ale nie oto chodzi. Jakość obrazka (pomijam wszystko inne, bo leżącego się nie kopie) z GH2 jest ZABÓJCZO lepsza od S95. To w ogóle nie ta liga. Ta wielkość bierze się pośrednio z tej wielkości niestety.

Miasto
    kacwawa

Domyślnie

Masz racje, uzywalem przez kilka tygodni GF1 z 45-200 obiektywem niestety kompaktowe rozmiary to nie byly, ale jakosc byla porazajaca, co do mojego g10.... Moge sobie wyobrazic jaka jest przepasc pomiedzy gh2 - ale to nie ta liga to fakt - lecz wymiary tez nie takie,.....
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Przykladowo GF1:

http://www.garnek.pl/cezar73/1101489...c-gf1-45-200-w

http://www.garnek.pl/cezar73/11209151

G10:

http://www.garnek.pl/cezar73/11391578

http://www.garnek.pl/cezar73/11353352

Dla amatora do ''walki w miescie'' G10 wystarcza, micro 4 trzecie jest ********e, ale ciut za duze, szklo obiektywu jednak robi swoje i normalna matryca, a nie jak paznokiec w g10
    Ostatnio edytowane przez cezarycezary ; 04-10-2010 o 20:29 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Tak tak, masz pełną racje. Po prostu bronie GH2, bo zabrzmiało jakby miał możliwości S95 tylko był wiekszym. Dla mnie tesz te 3/4 to za duze. Mam LX-3, wyglada super, ma mega beznadziejnego flasha, robi fajne zdjecia, ale jest ciut za duzy. mogliby ten wystajacy obiektyw wyciac i dac stalke 35mm ;-)

Miasto
    kacwawa

Domyślnie

GH2 jak dla mnie to najlepsze nielustro na dzis..... tylko ciut za duze.... jednak uzbrojone w kilka obiektywow np. pancake, fish eye, dobry zoom - wymiata w nielustrach - bezkonkurencyjne - jedyny minus wielkosc.....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cezarycezary Zobacz posta
    GH2 jak dla mnie to najlepsze nielustro na dzis..... tylko ciut za duze.... jednak uzbrojone w kilka obiektywow np. pancake, fish eye, dobry zoom - wymiata w nielustrach - bezkonkurencyjne - jedyny minus wielkosc.....
    GH2 - nie widziałem jeszce w sprzedaży - cena raczej nie będzuie mniejsza niż 4500 zł za zestaw z obiektywem 14-140mm
    pancake 20mm - 1800 zł
    szerokokątny 7-14mm - 4950 zł

razem jedynie nieco ponad 11 tysięcy złotych

razem ze swoim marnym G12 zostałem zamieciony pod szafę
    i z tamtąd cichutko robię zdjęcia i się nie wypowiadam o ich jakości ;-)

Miasto
    kacwawa

Domyślnie

Dlatego ja zostaje na razie przy G10 ) Obiektywnie GH2 nawet w kit, wymiata....
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    GH2 z obiektywem Lumix G Vario 14-42mm f/3.5-5.6 ma kosztowac ok 1000 usd.... a to nie 4500pln )))) Czemu nie kalkulujesz ceny z najlepszym statywem i wycieczka po aparatr do nowetgo yorku ))
    Ostatnio edytowane przez cezarycezary ; 05-10-2010 o 16:50 Powód: Automerged Doublepost

Strona 5 z 27 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów