Strona 4 z 27 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 263

Wątek: wybor zaawansowanego kompakta G11(G12) vs Panasonic

dariusz_119
    Guest

Domyślnie

Hej!
    Ja od tygodnia mam EX1 i jestem mile zaskoczony , świetne zdjęcia , ładne oddanie kolorów , szybki focus , precyzyjnie naświetla Balans bieli radzi sobie znakomicie jedynie światło żarowe wymaga ręcznych ustawień. Jeśli chodzi o ostrość zdjęć to portret super, gorzej ( ale nie tragicznie ) z dalszymi widoczkami . Ale trzaskam tylko na Rawach wiec problemów raczej nie ma .Wyświetlacz - to jest klasa!!!
    Zdjęcia z lampą , dają radę ale to raczej na takie imieninowe pstrykanie rewelacji nie ma , jeśli juz to trzeba dokupić zew. jest w necie za 500 zł .
    Dwie uwagi :
    1 . Trzeba zakupic szybką kartę , jeśli robi sie w Rawach, trochę muli na zwykłych SD
    2 . Akumulator ... dobrze miec drugi . jeden wytrzyma kokło 200 zdjęć może ciut więcej .
    Pozdro!

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

ex1 mialem okazje sie bawić,super wygląd dobrze wykonany(przypomina mi aparaty ricoh gdyby nie napis samsung ) bardzo dobry wyświetlacz amoled no i naprawde niezlej jakości pliki...ale ja kupiłem tz10 bo potrzebowałem dużego zooma a nie światla a jak bym potrzebowal światla to kupil bym LX5

Bywalec Awatar cezarycezary
    Miasto
    kacwawa

Domyślnie

Lumix GH1 jest niezla propozycja.... czekamy na micro 4/3 z stajni canona.....

Awatar romeksz
    Miasto
    Glasgow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cezarycezary Zobacz posta
    Lumix GH1 jest niezla propozycja.... czekamy na micro 4/3 z stajni canona.....
    w celu?
    że się tak zapytam grzecznie ;-)

Bywalec Awatar cezarycezary
    Miasto
    kacwawa

Domyślnie

W celu aby moc zmienic obiektyw w czyms malym i lekkim dla ludzi aktywnych oraz miec wieksza matryce od paznokcia ))) Mowioe tu o o takich amatorach jak ja co nie maja lustra.... bo za duze i ciezkie...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michobo Zobacz posta
    Ja zrobiłem przeskok z 40D na LX-3.. i nie żałuję
    Jako, że w kompaktach od dawna nie siedzę, zrobiłem dzisiaj mały rekonesans

Generalnie LX5 ma lepszą matrycę od LX3, mniejsze szumy i większą dynamikę, co już jest dużym plusem.

Samsunga odrzuciłem ze względu na brak filmów HD i większe szumy od Panasonica (gdzieś tam znalazłem porównanie).

Brałęm pod uwagę jeszcze małe bezlusterkowce, ale jednak z przypiętym obiektywem to już nie to. Kompaktowe wymiary przede wszystkim.

Stawiam na Panasonica, jeszcze muszę gdzieś go dotknąć przed zakupem.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cichy, ale te lumixy maja dosc spory obiektyw mimo wszystko. ja bym pomyslal o ricohu gr-3...
    mam LX-3 jest bardzo fajny, ale w kieszen sie nie nadaje. przerzucam go na pasku przez ramie. moze byc, ale wolalbym mneijszy...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Cichy, ale te lumixy maja dosc spory obiektyw mimo wszystko. ja bym pomyslal o ricohu gr-3...
    mam LX-3 jest bardzo fajny, ale w kieszen sie nie nadaje. przerzucam go na pasku przez ramie. moze byc, ale wolalbym mneijszy...
    Ale z małych do kieszonki to ja mam już Sony WX1, teraz chce coś lepszego jakościowo, ale też niedużego. Zastanawiam się jescze nad jakimś mikro 4/3 z Pancakiem.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Bywalec Awatar christof
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Ale z małych do kieszonki to ja mam już Sony WX1, teraz chce coś lepszego jakościowo, ale też niedużego. Zastanawiam się jescze nad jakimś mikro 4/3 z Pancakiem.
    Myślę, że to będzie lepszy wybór skoro nie potrzebujesz uniwersalności, jest GF1 z 20mm/1.7 i niedługo pojawi się 14/2.5, a jeżeli nie do kieszeni do porównanie wielkościowe (z lx3):

Nie ma się co oszukiwać, że kompakt z tą miniaturową matrycą da podobną jakość, nie mówiac o shutter lagu, sprawdziłem to dobrze na sobie - co prawda na G7.

Początki nałogu Awatar 2marekm
    Miasto
    Słupsk

Domyślnie

Proszę jeszcze brać pod uwagę Canona S95, bo to przecież forum Canona . Mam starszą wersję S90 i uważam, że to świetny aparat.
    Tutaj porównanie na dpreview trzech zaawansowanych kompaktów.
    Jak wypadł Canon S90, niech każdy oceni sam.
    http://www.dpreview.com/reviews/samsungtl500/
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Zapomniałem jeszcze dodać, że dla mnie wielkim plusem są bardzo małe opływowe gabaryty, między innymi chowany obiektyw bez plastykowej pokrywki na którą należy uważać. Aparacik mieści się swobodnie w kieszonce koszuli.
    Ostatnio edytowane przez 2marekm ; 01-10-2010 o 11:15 Powód: Automerged Doublepost

Strona 4 z 27 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów