Strona 3 z 27 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 263

Wątek: wybor zaawansowanego kompakta G11(G12) vs Panasonic

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

popatrzylem i jesli cena ma byc rzeczywiscie taka to LX5 bedzie lepszym wyborem bo G12 nie powala, chyba ze moja druga polowa stwierdzi ze woli G12 (ew. G11) bo tanszy a niewiele ustpuje.

moze teraz troche off-topic, ale jak jest z AF w serii G, bo czytalem opinie ze makabra
    a LXy znowu ze rewelacyjnie.
    Co do EX1 to w ogole nie mam pojecia oprocz jednego testu ktory czytalem ze przyzowity, ale bez wodotryskow, no i siwatlo 1,8

Czy te aparaty roznia sie w sposob odczuwalny shutter lagiem ?w porownaniu do siebie i do lustrzanki (30D, ew. 300D tych uzywam/uzywalem) stad porownanie...
    Grzegorz

Dopiero zaczyna

Domyślnie

http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=142045

przeczytaj ten watek wiele sie dowiesz o EX1

klos
    Guest

Domyślnie

Ja podziekowałem firmie canon za oczekiwaną premierę g12 i zakupiłem właśnie ex1 załapałem się na ostatni dzień promocji w saturnie kupiłem w cenie 1349 zł.
    Na moje obecne potrzeby wystarczy jest mniejszy od konkurencji ma ruchomy wyświetlacz i cena dużo niższa. Wielkość ma to znaczenie że jak w końcu coś pojawi się na rynku ciekawego to będę go w stanie zaoferować go komuś z rodzinki :-D

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Mialem dzisiaj EX1 w rekach i calkiem przyjemne robi wrazenie.
    Wyswietlacz ok, shutter lag ok (bylem zaskoczony ze nie ma opoznienia jak w G10 ktorym mialem sie pobawic przez chwile) jak dla mnie jest maly, ale to nie ma byc aparat dla mnie i moich wielkich lapek :-)
    Ogolnie po 10 min ogladania pstrykania etc. moge stwierdzic ze fajny. Moze troche moglby miec ogniskowa dluzsza... tu zarowno LX jak i G12 maja przewage. Samsung za to bije oba cena... i to znacznie w Fotojokerze gdzie go ogladalem 1388zl.

pokaze aparat zonie i ciekawe co powie, na fotkach jak ogladala 3 wymienione powyzej wybrala Samsunga...
    Grzegorz

Bywalec Awatar cezarycezary
    Miasto
    kacwawa

Domyślnie

Ja na krotko pozyczylem od kolegi Lumixa GF1 w micro cztery trzecie i powiem ze choc akurat mam do niego duzy zoom 45-200 to jest przyszlosc, az mnie swiezbi zeby go poprubowac z kitowym obiektywem lub ''pancake''... kolega jak wroci z usa to ma mi poodrzucic na kilka dni, a rybie oczko panasonica to tez duza zaleta tego systemu.... nie mowiac juz o szklach leica.... Jak na razie to swojej G10 nie zamienilbym na g12, nie jest az tak zasadniczo duzo zmian by podniesc cisnienie u amatora takiego jak ja.....

wiecej moich foto:
    www.garnek.pl/cezar73

Początki nałogu Awatar Viqy
    Miasto
    Gdańsk

Cool

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Chcesz korzystać z pełnej dziury? Po co? Przecież i tak GO jest ogromniaste i nie ma to praktycznie znaczenia.
    Szczególnie bez znaczenia, gdy ciemno jak w d.....ie i wysokie iso przypomina kaszę manną ...

Bywalec Awatar cezarycezary
    Miasto
    kacwawa

Domyślnie

Nie wiem jak G12 ale G10 to juz przy 400 (((
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Tragicznie nie jest ale nie jest to lustro......
    Ostatnio edytowane przez cezarycezary ; 20-09-2010 o 00:39 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał

Domyślnie

Ja zrobiłem przeskok z 40D na LX-3.. i nie żałuję

LX-5 ma tylko pozornie lepsze szkło. Pamietaj ze wiekszy zakres zoom=wieksze zniekształcenia. Dlatego uważam konstrukcję LX3 za bardziej udaną. Bardziej cenię sobię wysoką jakość w przedziale 24-60 niz ma miałoby być 24-100 ale o przecietnych parametrach

Pamietaj ze LX-3 ma baaardzo jasne szkiełko 2-2.8

Dlatego kupiłem 2 szt LX-3
    Druga jest na zapas. Dla mnie to sprzet idealny - pomijajac dziadowski tryb video

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Ja osobiscie jako kieszonkowca używam panasonica tz10,miałem kupic g11 ale jak na kieszonkowca był troche za duży i nie ukrywam że chciałem w takim kieszonkowcu mieć większy zoom a tz10 wszystkie te warunki spełniał bo dobra stabilizacja,filmy hd,szeroki kat 25mm i zoom x12 i powiem szczerze na dzien dzisiejszy jestem z tego aparatu bardzo zadowolony bo jako zwykły pstrykacz w zupelnosci wystarcza

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

bedzie EX1...
    Grzegorz

Strona 3 z 27 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów