Strona 25 z 27 PierwszyPierwszy ... 152324252627 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 263

Wątek: wybor zaawansowanego kompakta G11(G12) vs Panasonic

Początki nałogu Awatar 2marekm
    Miasto
    Słupsk

Domyślnie

Tylko Canon S95, tylko on.
    Jak się posiada już lustrzankę, bezsensem jest kupowanie kompaktu o gabarytach wykluczających noszenie w kieszonce koszuli. Pozostałe kompakty można także nosić w kieszeni, ale kurtki, kożucha lub marynarki, a nie zawsze jesteśmy tak ubrani, szczególnie latem.
    Tutaj porównanie "dobrych" kompaktów:
    http://www.dpreview.com/reviews/samsungtl500/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2marekm Zobacz posta
    Tylko Canon S95, tylko on.
    Jak się posiada już lustrzankę, bezsensem jest kupowanie kompaktu o gabarytach wykluczających noszenie w kieszonce koszuli...
    Dobrześ to ujął, kolego - jak się posiada lustrzankę - to jak najbardziej S95.
    Lecz, gdy się nie posiada (jeszcze lub już.. ) to należy się zastanowić, bo G11/12 posiada kilka b. przydatnych walorów, których nie posiada S90/95

Cytat Zamieszczone przez yaneq Zobacz posta
    ...Na każdym z nim widniały hot pixele, wielkie białe k...
    Panowie, a co to są te białe ku.wy?
    No i tak przy okazji w czym przeszkadzają (jak się objawiają, jak je widać) hot, dead czy też bad piksele?

pzodro
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    kurcze... czemu tu się nie da edytować?!!!

chciałem dodać, że przecież poza kilkoma zewn. cechami S90/95 to praktycznie to samo co G11/12
    ??:
    Ostatnio edytowane przez jajannik ; 13-02-2011 o 09:00 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jurek2112 Zobacz posta
    Dlaczego nie napiszesz, że zdjęcie ciemni z g11 , które ja Ci wysłałem nie posiadało ani hot, ani dead pikseli?
    Jeżeli wypowiadasz się na forum, to może pisz prawdę, bo Twoje opinie stają się niewiarygodne.
    Jurek twój był trzeci z tych od których otrzymałem sample (łącznie piąty z dwoma moimi), ostatecznie podjąłem decyzję, że go nie kupię ponieważ nie lubię sprzętu który jest przekazywany z ręki do ręki a tak było z twoim egzemplarzem.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yaneq Zobacz posta
    ostatecznie podjąłem decyzję, że go nie kupię ponieważ nie lubię sprzętu który jest przekazywany z ręki do ręki a tak było z twoim egzemplarzem.
    Byłem jego drugim włascicielem, aparat miał pół roku i 1450 zdjęć na koncie.
    W stanie idealnym, zarówno technicznie jak i wizualnie.A ostatecznie sprzedał się za kwote wyższą, niż się spodziewałem, więc Twoja podejrzliwość i zakładanie z góry, że każdy sprzedający na all stara się oszukać potencjalnego kupującego wyszła mi tylko na dobre.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Nie znam Cię więc dlaczego miałem nie być podejrzliwy. To nie kupno bułek. Ta oferta mnie zainteresowała, brałem ją pod uwagę, ale ostatecznie stanęło na tym, że kupię coś nowego i tyle. Mam prawo być podejrzliwy i nikt mi tego nie zabroni prawda? Pozdrawiam w każdym bądź razie, świat jest mały jak widać

Jak pisałem z czterema egzemplarzami mam mieszane uczucia, wady matrycy skutecznie mnie zniechęciły do Canona. Nawet gdybym miał kupić lustrzankę to tylko i wyłącznie po sprawdzeniu matrycy. Canon ma u mnie wielki minus w kredycie zaufania.

Domyślnie

yaneq
    jak sprawdzić czy nie mam hot lub dead pixeli
    mógłbyś mi pomóc?
    jakie zdjęcia mam zaprezentować? byle jakie, czy jakieś specjalne ujęcie?
    pozdro

PS
    Panie Jurku witam
    wysłałem panu maila
    kupiłem G11, prawie nie używany z dodatkową druga baterią (dla mnie to istotne .. dalekie podróże.. )
    pozdro

Dopiero zaczyna

Domyślnie

jak sprawdzić.
    pstryknij foto w totalnej ciemności z jak najkrótszym naświetlaniem.
    możesz też zasłonić obiektyw ręką, lub czymkolwiek. wrzuć to do komputera powiększ i przejedź od lewej do prawej, od góry do dołu. nie będzie białej krowy nie masz hot pixeli. są też specjalne programy do tego. jutra matryca była dobra, to fakt. tylko jurka

Domyślnie

Canon G11 daje radę, ergonomia oraz wykonanie full wypass, gorzej z jakością zdjęć, EX1 jakością zdjęć nadrabia jednak z wykonaniem już gorzej.
    5dmII-50d+szkła

Domyślnie

sprawdziłem
    Mój G11 - zero krów, zero hot lub dead pikseli.
    Sprawdzone naocznie i sprawdzone odpowiednim programem przez p. Jurka.

G11 - fajny aparacik, ale trzeba się zdeczka napocić by wydobyć z niego dobrej jakości fotkę.
    Na razie najlepiej wyszło mi czarne zdjęcie do sprawdzenie zawartości hot pikseli.

Bywalec Awatar cezarycezary
    Miasto
    kacwawa

Domyślnie

Ja w swojej G10 znalazłem jeden martwy piksel
    Lecz to chyba znaczaco nie rzutuje na jakosc zdjec - widoczny tylko z poziomu painta - przy obrazie 4416x3312 - trzeba bylo sie natrudzic by na czarnym tle odnalezc czerwony punkcik.....

Strona 25 z 27 PierwszyPierwszy ... 152324252627 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów