Strona 23 z 27 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 263

Wątek: wybor zaawansowanego kompakta G11(G12) vs Panasonic

Awatar stone7
    Miasto
    Cymru

Domyślnie

Dzieki Mariusz.
    W tescie na optyczne.pl jest zdjecie pokazujace szpary w obudowie (przeswitujace LCD).
    Czy zaobserwowales cos podobnego ?
    Swoja droga (i wielu to juz mowilo przede mna) to szkoda, ze nie ma niczego porywajacego ze stajni Canona w tej klasie. Bo taki G12 mnie rozczarował.
    Majac torbe gratów byloby milo móc zapiąć speedlite'a na kompakt.

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stone7 Zobacz posta
    Dzieki Mariusz.
    W tescie na optyczne.pl jest zdjecie pokazujace szpary w obudowie (przeswitujace LCD).
    Czy zaobserwowales cos podobnego ?
    Swoja droga (i wielu to juz mowilo przede mna) to szkoda, ze nie ma niczego porywajacego ze stajni Canona w tej klasie. Bo taki G12 mnie rozczarował.
    Majac torbe gratów byloby milo móc zapiąć speedlite'a na kompakt.
    Optyczni to zawsze dostaną coś ze szparami i odpryskami na soczewkach Nic takiego nie zaobserwowałem.

S95 jest fajny, a czy porywający - rzecz względna... mnie już nic nie porywa

LX5 będzie pracował z większością lamp, tyle że w manualu. Sam używam z SB-600, czy raczej mógłbym używać. Jakoś lampa zewnętrzna w ogóle mi w aplikacji tego rodzaju aparatów (podręczny kompakt) nie pasuje.
    Entuzjastyczny Neofita

Awatar stone7
    Miasto
    Cymru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Jakoś lampa zewnętrzna w ogóle mi w aplikacji tego rodzaju aparatów (podręczny kompakt) nie pasuje.
    Młody się rwie do pstrykania, a jeszcze nie ten wiek, żeby dać do łapki coś większego ( i mojego ).
    A mam jakąś lampę, ktorą moglbym mu oddac.
    Jeszcze raz Dzięki.:cool:

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stone7 Zobacz posta
    Młody się rwie do pstrykania, a jeszcze nie ten wiek, żeby dać do łapki coś większego ( i mojego ).
    A mam jakąś lampę, ktorą moglbym mu oddac.
    Jeszcze raz Dzięki.:cool:
    Dla "młodego" nie ma nic lepszego niż coś w rodzaju mojego starego S3IS. Chyba niecelowałbym w półkę G12/LX5 - może być rozczarowanie (zresztą dość częste w opiniach osób, które spodziewają się że "zaawansowany kompakt" urwie im pierwszym zdjęciem jajka...)
    Entuzjastyczny Neofita

Awatar stone7
    Miasto
    Cymru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    ...... urwie im pierwszym zdjęciem jajka...)
    Mam nadzieję, że młody niczego nie utraci wskutek pstrykania .
    Jest juz po pierwszych doświadczeniach - zaczął od starej cegły Coolpix 4500.
    Ten FMX500 bylby dla niego idealny, ale jak na złość wział się rozleciał.

Dopiero zaczyna

Domyślnie coś małego

Cyfrową przygodę zaczynałem Konica Minolta G400. Jeszcze dzisiaj jest sprawny. C G12 to zaawansowany kompakt i do niego trzeba dojrzeć, wtedy powali.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

czy ktoś ma EX1? jak jest przy nim z kartami sdhc 16 gb? ponoć tylko do 8 poprawnie wszystko obsłuży, wyżej to loteria. ach ten G11. chciałem go mieć, niestety. teraz mam dylemat ex1 vs lx5

Dopiero zaczyna

Domyślnie

EX1 czy LX5 dla mnie żaden dylemat jeśli nie kręcisz filmów to EX1. A jeśli krecisz filmy kup EX1 + kamera

Dopiero zaczyna

Domyślnie

a możesz napisać dlaczego właśnie EX1? LX5 wydaje się być lepszy aparatem.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

EX1- jaśniejsze szkło f2,4 a nie 3,3 na końcu- ale 20 mm krótsze dla niektórych ma to znaczenie. O niebo lepszy wyświetlacz- amoled 900 tyś. i do tego obrotowy. Lepsza ergonomia 2 kółka nastaw. Solidniej wykonany. Jeśli mowa o jakości zdjęć nie mogłem w LX znieść efektu akwareli w JPGkach widocznego od najniższej czułości ISO przy zdjęciach z wbudowaną lampą efekt ten jeszcze bardziej się pogłębia. LCD przekłamuje jasność zdjęć tak miałem w LX3 na monitorze komputera zawsze wychodziły ciemne.

Strona 23 z 27 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów