puki puki, ortografia też nie napawa optymizmem
Bardzo proszę o przestrzeganie regulaminu forum (pkt.6.).
Pozdrawiam
K.
puki puki, ortografia też nie napawa optymizmem
Bardzo proszę o przestrzeganie regulaminu forum (pkt.6.).
Pozdrawiam
K.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 15-01-2011 o 22:21
małe-D + eL-ki + nieL-ki + lampka + inne graty
przynajmniej wiem co to łączenie podwójnego wpisu, co się zaś tyczy ortografii faktycznie strzeliłem samobója. nie wiem czemu ale od samego początku mam z tym wyrazem problem. "u otwarte" jakoś bardziej mi pasuje w tym wyrazie.
nie zmieniając jednak tematu to na olympusa mam chrapkę i to wielką, jednakże w tej chwili pozostaje w wyborze trzecia sztuka G11 lub LX5, skłaniam się ku temu ostatniemu ale tylko dlatego, że w stosunku do matrycy G11 mam dość złe wspomnienia!
Do moda - ok, zastosuje się. Nie pamiętam na wyrywki całego regulaminu a tak mi się to "puki" spodobało
Na marginesie - ja też mam w planie kupienie jakiegoś kompakta tego rodzaju dlatego czytam ten wątek. Jak na razie skłaniam się chyba do Samsunga. Znajomy fotograf taki posiada i bardzo chwalił. Jedyne co mi przeszkadza to migawka tylko 1/1500 i słabej jakości filmy. Reszta byłaby super, no i cena na plus.
małe-D + eL-ki + nieL-ki + lampka + inne graty
Na razie korzystam z g10 i czekam na lumixa gf2 - to bedzie swietne moje narzedzie codziennej obserwacji miasta.....
Jeśli chodzi o obsługę to G12, obrazek Sony NX3 lub Nx5. Sony daje z duuuużą matrycą świetną jakość, ale nie ma stabilizacji i ergonomia jest przykładem złych rozwiązań.Jest też fuji X100, ale jeszcze niewiele o nim wiemy. Czekam. Sony albo Fuji. Chociaż wolałbym Canona, lubię tę ergonomię/chociaż N7000 żółtej bestii też jest świetnie rozplanowany/
Pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
Witam z innej beczki a propos kompakt co polecacie i jakie macie doświadczenia z małym sprytnym etui do aparatu klasy i wielkości LX5 lub ZX1? Do XZ1 idealnie pasuje CSCH-84 czarny, skórzany pokrowiec ale cena może być zabójczamiękkie czy raczej sztywne ? bezpieczne w podróży czy np w górach w różnej niesprzyjającej pogodzie ale też z łatwym dostępem?
Ja nosze canona G10 w orginalnym ''sztywnym''? pokrowcu - to ze kosztowal 3xx pln - ale dobrze zabezpiecza....
Ja sprowadziłem sobie coś takiego:
http://cgi.ebay.pl/Camera-Leather-Ca...item2560928f9c
To podróba oryginalnego futerału retro. Nie jest nadzwyczajnie wygodny, ale zdjęcia bez wypakowania można robić. Podstawowa zaleta to spory lans deptakowy (Ciechocinek, te klimaty) i to taki "małofejsbukowy".
Entuzjastyczny Neofita
Też rozglądam się za jakimś małym ustrojstwem do kieszeni.
Czekałem na G12, ale właśnie pomacałem w sklepie, a recenzje też nie powalają na kolana.
Pozstaje EX1, ale ten ma wolny zapis co wyklucza RAW'y.
Czy ktoś już używa LX-5 dłuższy czas ?
Miałem wcześniej inny kompakt Panasonic'a FX500 i z jakością wykonania nie było najlepiej. Tragiczenie nieszczelne pudełko, optyka MOCNO plastikowa, mechanizm obiektywu wytarł się po 2 latach, a sam rozpadł się jak w kawałeczki jak zabawka po 2 latach.
Używam LX5 od ponad dwóch miesięcy. Tych którzy używają go wiele dłużej ciężko będzie znaleźć, z wiadomych powodów
Nie mam żadnych zastrzeżeń do jakości wykonania, widać od razu że rzecz nie jest z Biedronki. Co stanie się w trakcie dalszego używania - a kto to wie?
Entuzjastyczny Neofita