Strona 22 z 27 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 263

Wątek: wybor zaawansowanego kompakta G11(G12) vs Panasonic

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

puki puki, ortografia też nie napawa optymizmem

Bardzo proszę o przestrzeganie regulaminu forum (pkt.6.).
    Pozdrawiam
    K.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 15-01-2011 o 22:21
    małe-D + eL-ki + nieL-ki + lampka + inne graty

Dopiero zaczyna

Domyślnie

przynajmniej wiem co to łączenie podwójnego wpisu, co się zaś tyczy ortografii faktycznie strzeliłem samobója. nie wiem czemu ale od samego początku mam z tym wyrazem problem. "u otwarte" jakoś bardziej mi pasuje w tym wyrazie.

nie zmieniając jednak tematu to na olympusa mam chrapkę i to wielką, jednakże w tej chwili pozostaje w wyborze trzecia sztuka G11 lub LX5, skłaniam się ku temu ostatniemu ale tylko dlatego, że w stosunku do matrycy G11 mam dość złe wspomnienia!

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Do moda - ok, zastosuje się. Nie pamiętam na wyrywki całego regulaminu a tak mi się to "puki" spodobało
    Na marginesie - ja też mam w planie kupienie jakiegoś kompakta tego rodzaju dlatego czytam ten wątek. Jak na razie skłaniam się chyba do Samsunga. Znajomy fotograf taki posiada i bardzo chwalił. Jedyne co mi przeszkadza to migawka tylko 1/1500 i słabej jakości filmy. Reszta byłaby super, no i cena na plus.
    małe-D + eL-ki + nieL-ki + lampka + inne graty

Bywalec Awatar cezarycezary
    Miasto
    kacwawa

Domyślnie

Na razie korzystam z g10 i czekam na lumixa gf2 - to bedzie swietne moje narzedzie codziennej obserwacji miasta.....

Dopiero zaczyna

Domyślnie Takie moje trzy grosze

Jeśli chodzi o obsługę to G12, obrazek Sony NX3 lub Nx5. Sony daje z duuuużą matrycą świetną jakość, ale nie ma stabilizacji i ergonomia jest przykładem złych rozwiązań.Jest też fuji X100, ale jeszcze niewiele o nim wiemy. Czekam. Sony albo Fuji. Chociaż wolałbym Canona, lubię tę ergonomię/chociaż N7000 żółtej bestii też jest świetnie rozplanowany /
    Pozdrawiam
    Grzegorz
    Grzegorz

Coś już napisał

Domyślnie

Witam z innej beczki a propos kompakt co polecacie i jakie macie doświadczenia z małym sprytnym etui do aparatu klasy i wielkości LX5 lub ZX1? Do XZ1 idealnie pasuje CSCH-84 czarny, skórzany pokrowiec ale cena może być zabójcza miękkie czy raczej sztywne ? bezpieczne w podróży czy np w górach w różnej niesprzyjającej pogodzie ale też z łatwym dostępem?

Bywalec Awatar cezarycezary
    Miasto
    kacwawa

Domyślnie

Ja nosze canona G10 w orginalnym ''sztywnym''? pokrowcu - to ze kosztowal 3xx pln - ale dobrze zabezpiecza....

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja sprowadziłem sobie coś takiego:
    http://cgi.ebay.pl/Camera-Leather-Ca...item2560928f9c

To podróba oryginalnego futerału retro. Nie jest nadzwyczajnie wygodny, ale zdjęcia bez wypakowania można robić. Podstawowa zaleta to spory lans deptakowy (Ciechocinek, te klimaty) i to taki "małofejsbukowy".
    Entuzjastyczny Neofita

Awatar stone7
    Miasto
    Cymru

Domyślnie

Też rozglądam się za jakimś małym ustrojstwem do kieszeni.
    Czekałem na G12, ale właśnie pomacałem w sklepie, a recenzje też nie powalają na kolana.
    Pozstaje EX1, ale ten ma wolny zapis co wyklucza RAW'y.
    Czy ktoś już używa LX-5 dłuższy czas ?
    Miałem wcześniej inny kompakt Panasonic'a FX500 i z jakością wykonania nie było najlepiej. Tragiczenie nieszczelne pudełko, optyka MOCNO plastikowa, mechanizm obiektywu wytarł się po 2 latach, a sam rozpadł się jak w kawałeczki jak zabawka po 2 latach.

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Używam LX5 od ponad dwóch miesięcy. Tych którzy używają go wiele dłużej ciężko będzie znaleźć, z wiadomych powodów

Nie mam żadnych zastrzeżeń do jakości wykonania, widać od razu że rzecz nie jest z Biedronki. Co stanie się w trakcie dalszego używania - a kto to wie?
    Entuzjastyczny Neofita

Strona 22 z 27 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów