Fotografuję zwykle lustrzankami Canona ale mam też G12 i Panosonica TZ10.
G12 to znakomite uzupełnienie Eosów pod względem funkcjonalności i kreatywności porównania z TZ10 i LX5 nie są na miejscu -to naprawdę bajka (ma 16 !!! wyrzuconych przycisków i aż 6 !!! różnych pokręteł)
Wiadomo że jeśli do jakiś funkcji jest trudny dostęp to się z nich rzadko korzysta - bo się nie chce - nie pamiętasz gdzie są lub po prostu nie zdążysz.
Tak 580Ex działa jako master,obsługiwane są wszystkie funkcje lamp jak w lustrzankach a dla lamp EX-II z poziom aparatu.
Pasują akcesoria do zdalnego sterowania na mikro-jacka ja mam radiowe wyzwalacze Phottixa (Ok) działa również transmiter St-E2 systemowy na podczerwień wszystko "hula i buczy".EX580 jest dwa razy większa od aparatu śmiesznie to wygląda nie wiadomo za co trzymać.
Reasumując "G11,12 vs Panasonic" - do noszenia lepszy Panasonic do robienia zdjęć Canon
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
P.s
Nie udało mi się uruchomić - RemoteCapture zdalnego sterowania z PC-ta.Nie dotarłem też do informacji że program nie obsługuje aparatu (wręcz przeciwnie w specyfikacjach podawane jest że obsługuje i jest na płycie instalacyjnej)
Aparatu nie obsługuje też Breeze system - PSRemote control.
Może ktoś coś wie więcej?