Strona 21 z 27 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 263

Wątek: wybor zaawansowanego kompakta G11(G12) vs Panasonic

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Fotografuję zwykle lustrzankami Canona ale mam też G12 i Panosonica TZ10.
    G12 to znakomite uzupełnienie Eosów pod względem funkcjonalności i kreatywności porównania z TZ10 i LX5 nie są na miejscu -to naprawdę bajka (ma 16 !!! wyrzuconych przycisków i aż 6 !!! różnych pokręteł)
    Wiadomo że jeśli do jakiś funkcji jest trudny dostęp to się z nich rzadko korzysta - bo się nie chce - nie pamiętasz gdzie są lub po prostu nie zdążysz.
    Tak 580Ex działa jako master,obsługiwane są wszystkie funkcje lamp jak w lustrzankach a dla lamp EX-II z poziom aparatu.
    Pasują akcesoria do zdalnego sterowania na mikro-jacka ja mam radiowe wyzwalacze Phottixa (Ok) działa również transmiter St-E2 systemowy na podczerwień wszystko "hula i buczy".EX580 jest dwa razy większa od aparatu śmiesznie to wygląda nie wiadomo za co trzymać.
    Reasumując "G11,12 vs Panasonic" - do noszenia lepszy Panasonic do robienia zdjęć Canon
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    P.s
    Nie udało mi się uruchomić - RemoteCapture zdalnego sterowania z PC-ta.Nie dotarłem też do informacji że program nie obsługuje aparatu (wręcz przeciwnie w specyfikacjach podawane jest że obsługuje i jest na płycie instalacyjnej)
    Aparatu nie obsługuje też Breeze system - PSRemote control.
    Może ktoś coś wie więcej?
    Ostatnio edytowane przez Prorok ; 07-01-2011 o 17:28 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ufff. Właśnie przeczytałem cały wątek.

Odesłałem dzisiaj drugą sztukę G11 do sklepu. Dostałem kolejny z hot pixelami.
    Zaczynam mieć uczulenie na Canona, nie spodziewałem się takiego obrotu zdarzeń. Nie mam zamiaru widzieć na każdym zdjęciu 3 białych kropek! W związku z tym jestem w kropce. Pytanie brzmi czy ryzykować trzecią sztukę (raczej się ku temu nie skłaniam), czy może kupować w ciemno LX3 lub LX5?
    Mam cholerny dylemat. Temat mi brzydnie

Początki nałogu

Domyślnie

Może obrzydzają Ci G11 na rzecz G12 ?
    A poważnie to wkurzenie nie gwarantuje decyzji o zadowalających efektach. "W ciemno" to można kupować najnowszego Olka ale LX3/LX5 to aparaty już dość znane, aparaty jak aparaty ze swojej klasy. Mają swoje wady i zalety, można się zdziwić jak się jest przyzwyczajonym do Canona.
    Mam nadzieję że ochłoniesz po numerach jakie Ci zafundowali i przejrzysz na spokojnie najświeższą ofertę, na G11 i LX5 świat się nie kończy.
    Może będziesz się bardzo cieszył że mogłeś jeszcze raz rozważyć wybór, ważne żeby kasa się nie rozeszła

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Problem polega na tym, że oferty przeglądam co kilka dni od 3 miesięcy. G11 był idealnym wyborem. Ile można się bujać z odsyłaniem aparatów? LX3/LX5 to dla mnie niezła alternatywa. Jedyna wada to, że nie jest to Canon i nie posiada obracanego wyświetlacza.

Bywalec Awatar bob_
    Miasto
    woj. opolskie

Domyślnie G12

Miałem w rękach G12 znajomej, ale na krótko i trudno wydać szczegółową i obiektywną opinię, nie miałem też okazji pobawić się LX5, ale G12 bardzo mi się podoba. Ale mogę się podzielić ogólnymi wrażeniami:
    - super wyświetlacz (obrotowy, duży, czytelny - przydaje się do pokazania wszystkich parametrów zdjęcia zarówno w trybie robienia zdjęć jak i przy przeglądaniu. to że obrotowy może bardzo pomóc przy makro choć wiadomo że nie musi)
    - beznadziejny wizjer
    - świetna sprawa z ilością i dostępnością ustawień w postaci kółek i przycisków, choć dla kogoś jak ja z dużymi dłońmi i długimi placami nie zawsze jest wszystko łatwe w użyciu, a przednie kółko stawia ewidentnie za duży opór
    - nawiązując do powyższego, to bardzo mi się spodobał osobny przycisk do blokady ekspozycji, dostępny jednym ruchem, wygodne!
    - całkiem fajne zdjęcia pocztówkowo-laurkowo_krajobrazowe na najkrótszym końcu
    - ciut aberacji chromat. (albo może i ciut więcej niż ciut)
    - zaskakująco fajne zdjęcia nawet z ISO 400 lub odrobinkę wyżej
    - mnóstwo innych opcji dostępnych z menu
    - możliwość współpracy z lampami systemowymi (jeśli już ktoś posiada to zaleta nie do przecenienia)
    - RAW!
    Generalnie mi przypadł do gustu. Zdjęcia przyjemne w odbiorze. Nie jest może kieszonkowy, ale jak się ubierze bojówki to w bocznej kieszeni nie ciąży i mieści się idealnie
    Ja bym brał, tylko ta cena ??:
    piątka, trochę szkła i gadżety

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Pierwszym moim cyfrowym aparatem był Olek C-2000 Z w 1999 r. to był hit zmieniłem go na na 700Z zafascynowany długim zoomem -kompletna klapa i szybko zmieniłem go na E-RS 100 to jest coś naprawdę niezwykłego mam go do dziś - niestety trochę się rozsypał.Zacząłem przygodę z Nikonem od CpX8800 i chciałem wejść w lustrzanki Nikona, ale perypetie z serwisem zdyskwalifikowały całkowicie tą firmę (szkoda).Przez rok więcej sprzęt był w serwisie niż u mnie -Naprawdę!!!!- podobnie mieli inni klienci.Nie śledzę dokładnie sprzętu Nikona ale zdarzyło się że "Nikon Polska" zamknął forum użytkowników z uwagi na narzekania użytkowników na serwis - żenada.
    Tak zostałem canonierem -z serwisu korzystałem wielokrotnie, obsługa bardzo szybka i rzetelna -dwa, trzy dni ze Szczecina do Warszawy!
    Myślę ze przy zakupie nie można tego nie doceniać (aby nie wykrakać) - dlatego polecam Canona.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A nie myślałeś o EX1 samsunga? Też ma obrotowy ekran jaśniejszy o wiele objektyw wszystko pod ręką używalne iso 800. Niezła alternatywa do G11 i LX3,5

u żółtych cały wątek
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=142045

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jeżeli to pytanie o LX1 tyczy się mojej osoby to owszem myślałem o nim. Ale jakoś nie przekonują mnie sample zdjęć. Fotki niby fajne, ale jakieś takie mało ostre, zamydlone. Może za słabo wszedłem w temat, ale z tego co oglądałem nie do końca mnie on przekonuje.

Początki nałogu
    Miasto
    WROClove

Domyślnie

Olympus XZ-1

jeszcze jest cosik takiego
    było Lustro jest panasonic lumix Lx3

Dopiero zaczyna

Domyślnie

tak, czytałem o nim. ale puki co marketing. myślę, też, że nie zmieszczę się w budżecie. puki co go nie ma w sklepach, ale myślę, będzie kosztował pod 2 tysiące.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    poprawka, już jest na ceneo. jego koszt jak na taki kompakt nie napawa optymizmem
    Ostatnio edytowane przez yaneq ; 15-01-2011 o 18:20 Powód: Automerged Doublepost

Strona 21 z 27 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów