A po co w ogole LCD do streeta? stala ogniskowa po jednym dniu bez patrzenia masz kadrowanie prawie idealne![]()
A po co w ogole LCD do streeta? stala ogniskowa po jednym dniu bez patrzenia masz kadrowanie prawie idealne![]()
a ja czekam nu fuji... jak nie on, to chyba jednak e-pl1 z plackiem a później dokupię 9-18.
a swojego Lx'a nie oddam![]()
było Lustro jest panasonic lumix Lx3
Kurcze mam tz10 i ciągnie mnie jeszcze żeby mieć lx5,to był by świetny aparat do kieszonki![]()
EOS + L i kupa gratów ...
No właśnie do kieszonki to on jest taki sobie średnio, mam lx3 i doskonale rozumiem o czym pisze allxages. Tyle że rynek oferuje to co już wymieniono w tym wątku, czyli raczej bez zooma, co mnie nie urządza. Gabaryty i ogniskowe s90/s95 są OK tyle że jakoś specjalnym poważaniem te aparaty tutaj się nie cieszą...Pewnie są powody, więc trzeba sobie jakoś radzić z lx3.
Entuzjastyczny Neofita
http://dpreview.com/reviews/Q42010highendcompactgroup/
Szkoda, że bez EX1 i G12.
Entuzjastyczny Neofita
do kieszonki to jest s95, mierzylem sie z samsungiem a panasonica testowalem dluzsza chwile na ulicy i nie sa to zbyt wygodne "kompakty", oczywiscie jak ktos odlozy puszke wielkosci jedynki to bedzie zachwycony ale realnie patrzac sa duze i wkurzajace przez te dekielki
taak ale dekielki to nie wszystko...
ja postawiłem na lepsze szkło i szEErsze![]()
to wszystko zalezy w jakich warunkach robisz zdjecia i jak transportujesz aparat, gdybys kilka razy wyjal kompakta z kieszeni z dyndajacym na sznurku dekielkiem i biegl do swiatla obejrzec czy nie porysowala sie soczewka obiektywu to moze przyznalbys mi racje
ale ja już to duzo duzo wczesniej napisałem, że to jest najbardziej irytująca rzecz w takich aparatch.
i w pełni sie z Tobą zgadzam... mimo to wybór padł na Lkę.
mało tego nie wyobrazam sobie mojej Lki nosić w ciasnej kieszeni. męczę się nawet z telefonem... natomiast w szerszej nie czuje już dyskomfortu.
dla mnie do ciasnej kieszeni spodni, to chyba aparat gabarytów nokii E52 tylko by mi pasował (coś pewnie ze stajni sony lub podobne temu).