Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: który Tamron??

Miasto
    Toruń

Domyślnie który Tamron??

Hejka
    Przymierzam się do zakupu szkła,wiem że będzie to Tamron 17-50, tylko nie wiem czy VC czy nie? jedni piszą że dobry VC, inni że bez lepszy, sam już nie wiem kurcze :P
    co byście radzili? dodam że body to 40d
    40D+BG-2EN+S 17-50 f/2.8+T 28-75 f/2.8+C 70-210 f/4+coś na FD+...searching:-D

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Optycznie są praktycznie takie same.
    Wszystko zależy czy potrzebujesz stabilizacji czy nie.
    Zresztą było 150 razy.

http://www.google.pl/search?num=100&...nfo&tbs=&tbo=1

http://maciejko.net/cbsearch/

Dopiero zaczyna Awatar Quise
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Ja kupiłem wersje bez stabilizacji, do zdjęć "z ręki" mi wystarcza póki co, a jak będziesz używał statywu to ta stabilizacja wydaje się zbędna. Takie moje zdanie

Domyślnie

Ja kupiłem niedawno używanego (ale jeszcze na gwarancji) 17-50 bez VC. Też miałem dylemat, ale po kilkunastu dniach używania powiem tak - stabilizacji mi nie brak. (A kilkaset PLN-ów zostało w kieszenie). Zdjęcia jakie zrobiłem w większości wyszły zadowalająco (dla mnie). Te które nie wyszły zadowalająco to z mojej winy. Obiektyw sprawdza się idealnie. Światło 2.8 robi swoje - szczególnie w Błędnych Skałach :-D

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Moim zdaniem: jak nówka - stabilizowany, używka - zwykły. Różnica w cenie nówek jest IMO zbyt mała, żeby nie dopłacić do VC.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mar_ko Zobacz posta
    Ja kupiłem niedawno używanego (ale jeszcze na gwarancji) 17-50 bez VC. Też miałem dylemat, ale po kilkunastu dniach używania powiem tak - stabilizacji mi nie brak. (A kilkaset PLN-ów zostało w kieszenie). Zdjęcia jakie zrobiłem w większości wyszły zadowalająco (dla mnie). Te które nie wyszły zadowalająco to z mojej winy. Obiektyw sprawdza się idealnie. Światło 2.8 robi swoje - szczególnie w Błędnych Skałach :-D
    Uczyniłem tak samo i nie żałuje - mój w momencie zakupu miał 2 m-ce, żadnych śladów uzywalności i ostry jak diabli. Stabilizacji w tym zakresie mi nie brakuje
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Dopiero zaczyna
    Miasto
    GORZÓW WLKP.

Domyślnie

Ja mam T 17-50 bez stabilizacji. Zakładając że optycznie są idantyczne... To polecam wersje ze stabilizacją ze względu na jakość wykonania. Dokładnie chodzi o gumę na obudowie od zmiany ogniskowej, rozciągneła się zwiekszająć obwód ok. o 1 cm. Wiadomo na zdjęcia nie ma to wpływu ale drażni ...

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Tak, ja co prawda wyboru nie mialem bo były tylko z VC ale potwierdzam budowę, solidna, masywna "loszka" :-)

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

W0LF to akurat jest chyba bolączką nie tylko 17-50 bez VC.
    Znajomy ma 28-75 i ma podobny problem.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    GORZÓW WLKP.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadget_zary Zobacz posta
    W0LF to akurat jest chyba bolączką nie tylko 17-50 bez VC.
    Znajomy ma 28-75 i ma podobny problem.
    wiem
    28-75 tez mam i robi sie to samo, mam go krócej wiec poki co "bańka" jest mniejsza

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów