Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Dobry i tani obiektyw do portretów

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotkowicz Zobacz posta
    a Sama masz z potwierdzeniem czy nie i czy ciężko Samem (nie wiem czy masz z potw czy bez) trafiać ?

Jeśli chodzi o Canona to wiele opinii jest też o problemach z abberacją na pełnej dziurze.

Nikt już nic nie dorzuci ? Widać mało użytkowników Sama jest jeszcze
    Sama używam bez potwierdzenia, bo tylko do ujęć statycznych, czyli wszędzie tam gdzie nie ma pośpiechu. Potwierdzenie nie jest mi potrzebne, bo zawsze mogę powtórzyć ujęcie Foty są czasem nawet lepsze niż z Canona, ale nie każdemu pasuje ostrzenie ręczne. Przy serii xxxD byłoby ciężko, ale ja mam 50D i nie stanowi to problemu.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    [QUOTE=Paviarotti;860643]Nawet do statycznego portretu 85ka Canona jest lepsza.

Skąd taka opinia u Kolegi się wzięła? Odsyłam do testu Cichego, bo wydaje mi się, że kolega Samiego nie miał w ręce i przy opinii wypadałoby dodać "IMHO" bo to Twoje zdanie
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Paviarotti Zobacz posta
    Nawet do statycznego portretu 85ka Canona jest lepsza. Jeszcze na analogu to mi się przyjemnie kręciło pierścieniem, ale w cyfrze to trochę męczące. Przesuniesz się o 10 cm w prawo i już masz GO gdzie indziej. Zresztą, to bardzo uniwersalny obiektyw, odkąd go kupiłem to chyba najczęściej mam go zapiętego. Na 5D miałem okazję używać - bardzo mi leżało takie połączenie.
    Druga część odpowiedzi dotyczy cytatu :-(
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 30-08-2010 o 08:46 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Uprawnienia umieszczania postów