Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Praca dyplomowa

Mieszany widok

Miasto
    Łódź

Exclamation Praca dyplomowa

Witam wszystkich,

Otrzymałem temat pracy dyplomowej "Cyfrowe metody opracowywania tekstur urbanistycznych". Ma ktoś może jakieś materiały albo pomysły? Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam :wink:
    Canon EOS 450D + EF-S 18 - 55 mm IS f/3,5-5,6 + EF-S 55 - 250 mm IS f/4-5,6 + Velbon DF-50 + filtry + osłony itp.

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

A to ma jakiś związek z fotografią?

Zawsze myślałem, że pracę dyplomową robi się samemu. Widać źle myślałem.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Zawsze myślałem, że pracę dyplomową robi się samemu. Widać źle myślałem.
    Kolega Marcinv6 pytał o materiały i pomysły, a nie o gotową pracę. Szukanie źródeł, zapoznawanie się z literaturą etc. jest integralnym, wstępnym etapem powstawania każdej pracy.

Pierwszą osobą, która powinna podać mu podstawowe pomysły oraz kanon literarury, jest promotor. Potem powinna nastąpić kwerenda biblioteczna (źródła tradycyjne - e-źródła) i zbieranie wszelkich dodatkowych informacje (np. w tym wypadku na forum).

Pomoc w postaci podsuniecia wstępnego pomysłu typu "skoncentruj się na tym i tamtym" albo "warto byłoby spróbować to i to" albo w postaci konstruktywnej krytyki już wykonanych prac jest dla młodego badacza bardzo istotna (i często niezbędna).

Pozdrawia i życzy powodzenia Leopold

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Źle myślałeś Januszu.
    Niestety, obecnie to i tak należy docenić kolegę, że pyta osobiście.

Miasto
    Łódź

Domyślnie

myślałem nad procesem przeróbki obrazu na tesktury czy coś takiego
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    albo na procesem tworzenia tekstur od podstaw w ps
    Ostatnio edytowane przez marcinv6 ; 28-08-2010 o 11:53 Powód: Automerged Doublepost
    Canon EOS 450D + EF-S 18 - 55 mm IS f/3,5-5,6 + EF-S 55 - 250 mm IS f/4-5,6 + Velbon DF-50 + filtry + osłony itp.

Miasto
    Łódź

Domyślnie

dzięki loepold o to właśnie chodzi masz jakieś pomysły?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcinv6 Zobacz posta
    dzięki loepold o to właśnie chodzi masz jakieś pomysły?
    Sorry, nie mam zielonego pojęcia o interesującym Cię temacie. Gdybyś pisał coś o dynamice protuberancji albo oddziaływaniu elektronów relatywistycznych z plazmą w rozbłyskach jednopętlowych, to co innego

Pozdrawia Leopold

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

1. Nie napisałeś co to za rodzaj pracy. Studia, Technikum, Licencjat... możliwości dużo. Kierunek - istotny bo inaczej pisze się taką pracę na informatyce a inaczej na architekturze czy urbanistyce czy może nawet geodezji.
    2. Promotor. Najpierw trzeba z nim pogadać bo wszelkie "doradztwo" zwłaszcza forumowe na nic bo to promotor powinien Ci określić co się pod tym tematem kryje - sam go formułował więc pewnie wie.
    3. Naprawdę NIE TO FORUM. Związek z fotografią żaden - chyba, że chcesz umieścić fotkę autora na okładce a na ostatniej stronie życiorys autora (zwyczajem angoli). ;-)
    4. Sądzisz, że tu jest sporo osób co w ogóle rozumie co to za pies ten tekstur urbanistyczny?

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Miasto
    Łódź

Domyślnie

praca jest na studiach licencjackich, kierunek to grafika komputerowa. uzycie tekstur w fotografii chyba jakies tam jest

Miasto
    Łódź

Domyślnie

myslalem nad czyms w stylu tutoriala, najpierw pare stron na jakis tam wstep, cele pracy, defincje itp. a potem myslalem nad podzieleniem pracy na 2 czesci:

1. tekstury na bazie fotografii
    2. tekstury tworzone "od zera"

chcialbym zrobic z tego swojego rodzaju tutorial z wnioskami i podsumowaniem na koncu.

co o tym sadzicie?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów