Strona 2 z 29 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 287

Wątek: [allxages] dokument, reportaż i okolice

Bywalec Awatar oasisman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fleder Zobacz posta
    I mnie kolorystyka przykuła do monitora. Poza tym kadry ciekawe, z pomysłem. Jak widzę co Kolega ma w stopce to po części rozumiem dlaczego wygląda to jak wygląda, choć zdaję sobie sprawę, że co nieco trzeba było przy tych zdjęciach posiedzieć
    All in all: super zdjęcia!
    Tak, kolory świetne. Biegałem po tej sali kilka ładnych lat, ale poznałem dopiero jak oglądałem 2gi raz....szkoda, że w realu tak nie wygląda :-)
    Najlepsze 4. 3 tez ma git kadr, ale wydaje mi się że trochę za jasny ten parkiet wyszedł....przyciąga uwagę bardziej niż walczący.
    |Canon|

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Jak dla mnie świetna obróbka.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Dostałem sporo maili/PW itp w sprawie obróbki. Pozwolę sobie tutaj odpisać. Po pierwsze, w tych zdjęciach nie ma ani grama Photoshopa. Zdjęcia robione są w RAWach i zachodzi tylko jego konwersja w Lightroomie. Czyli za dużo sztuczek nie ma, ani PSucia itd. Wszystko to kwestia tych 10ciu suwaczków czy ile ich jest w LR w Basic, HSL i krzywych.

Cytat Zamieszczone przez fleder Zobacz posta
    I mnie kolorystyka przykuła do monitora. Poza tym kadry ciekawe, z pomysłem. Jak widzę co Kolega ma w stopce to po części rozumiem dlaczego wygląda to jak wygląda, choć zdaję sobie sprawę, że co nieco trzeba było przy tych zdjęciach posiedzieć
    All in all: super zdjęcia!
    Ataki co do sprzętu też postaram się odbić. Te zdjęcia wykonane nie były tym co w mam w stopce aktualnie, a 1Ds2 + 16-35II + 50/1.4 + 85/1.8. Przy okazji dzięki dla MacGyvera za użyczenie 85tki!

Obróbka jednego zdjęcia to nie więcej niż 5 minut. Myślę, że we wszystkim najważniejsze jest panujące światło i próba umiejętnego jego wykorzystania. No i odpowiednie naświetlenie. Dobrze jest też mieć w głowie pomysł na finalny efekt przed zrobieniem zdjęcia, bo ruszanie później suwakami tam i spowrotem raczej nie pomaga.

Cytat Zamieszczone przez oasisman
    Biegałem po tej sali kilka ładnych lat, ale poznałem dopiero jak oglądałem 2gi raz....szkoda, że w realu tak nie wygląda
    Ja tam byłem pierwszy raz w życiu prawdę mówiąc, ale wydaje mi się że tak sala wygląada jak na zdjęciach ;-) No może biegałeś tam przed remontem jeszcze albo coś? hehe

Dzięki za wszystkie opinie tutaj i prywatnie. Jest mi bardzo miło. Szczerze nie spodziewałem się takiego przyjęcia. Dzięki też za różne uwagi. Postaram się je wykorzystać w przyszłości.

Coś już napisał Awatar Papier
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ta sala należy może do akademii medycznej we Wrocławiu?
    jeśli tak, to ja tam grałem kilka lat w basket

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Szczerze nie spodziewałem się takiego przyjęcia.
    Miło widzieć, że LX3 tak dobrze ci służy, który to profil smooth czy vibrant
    the silence is deafening

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Papier Zobacz posta
    Ta sala należy może do akademii medycznej we Wrocławiu?
    jeśli tak, to ja tam grałem kilka lat w basket
    Tak, ta sala zaraz za mostem Szczytnickim.

Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    Miło widzieć, że LX3 tak dobrze ci służy, który to profil smooth czy vibrant
    A nie wiem. Ustawiłem na iAuto

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Dostałem sporo maili/PW itp w sprawie obróbki. Pozwolę sobie tutaj odpisać. Po pierwsze, w tych zdjęciach nie ma ani grama Photoshopa. Zdjęcia robione są w RAWach i zachodzi tylko jego konwersja w Lightroomie. Czyli za dużo sztuczek nie ma, ani PSucia itd. Wszystko to kwestia tych 10ciu suwaczków czy ile ich jest w LR w Basic, HSL i krzywych.
    Suwaczków w tych trzech panelach jest 39 Plus kilka dodatkowych na krzywych określających co jest cieniami, tonami średnimi i światłami.

Ataki co do sprzętu też postaram się odbić. Te zdjęcia wykonane nie były tym co w mam w stopce aktualnie, a 1Ds2 + 16-35II + 50/1.4 + 85/1.8. Przy okazji dzięki dla MacGyvera za użyczenie 85tki!
    Full frejm robi swoje Zwłaszcza 85 dostaje kopa na tego typu matrycach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    Suwaczków w tych trzech panelach jest 39 Plus kilka dodatkowych na krzywych określających co jest cieniami, tonami średnimi i światłami.
    A nie wiem. Ja sie nie znam ;-) LR bawie się od miesiąca dopiero

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    Full frejm robi swoje Zwłaszcza 85 dostaje kopa na tego typu matrycach
    Masz racje chyba. Np. 50/1.4 podpięte do 20D (czyli takie 85 na FF) kompletnie mnie nie robiło i byłem bardzo zły z zakupu. Za wąsku, bez plastyki itd. Na tą impreze Capoiera pożyczyłem 85tkę i od razu się zakochałem. Zresztą jak widać, już sobie ją kupiłem

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Owocnego użytkowania

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

hej zdjęcia bardzo na plus. szczególnie 4.
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

Strona 2 z 29 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów