Ja poczekam az beda foty![]()
Ja poczekam az beda foty![]()
Możesz : http://canon-board.info/forumdisplay.php?f=63
Ogólnie zbyt autorski ten montaż. Na butelce z piwem już mi się odechciało. W twoim wykonaniu wolę czyste zdjęcia. Oglądałem jeszcze ze 2 min, ale im dalej, tym mniej sił, żeby wytrzymać do pełnych dziesięciu. A same zdjęcia spoko, tyle że ja taką ilość to wolę przeglądać w tradycyjny sposób - scrollowanie w okienku przeglądarki / spacjowanie w przeglądarce zdjęć / wertowanie odbitek, a nie w filmie który wymusza na mnie to, bym dane zdjęcie oglądał tak długo jak autor sobie tego życzy :P
pomijajac fakt, ze tamto podforum jest o vdslr czyli totalnie nie zwiazane z moimi rzeczami, to i tak nie znalazlem tam bezposredniej mozliwosci ogladania filmu wiec nie bredz ;-)
Co to znaczy autorski montaż?
Ja prawdę mówiąc to rozumiem Twojego zarzuty w pełni i spodziewałem się ich. Za cholerę nie chciałoby mi się oglądać 10 minutowego podcastu o zespołach, których twórczością nie jestem zainteresowany lub obeznany. Też sprawa, że lepiej jak jakieś zdjęcie można oglądnąć szybciej (poprzez scrollowanie), aniżeli oczekiwanie czy autora dał nam 1 czy 3 sekundy w filmie, jest dla mnie zrozumiała.
Pomyślałem sobie jednak, że dobrze jest eksperymentować, bo to rozwija. Poprzednie 2 reportaże z tras były różne od siebie treściowo, teraz chciałem pobawić się formą i wydaje mi się, że zrobiłem coś co nie jest szablonowe (a przynajmniej do końca). Efekt może się nie podobać, trudno, to moje pierwsze w życiu zabawy z montażem wideo i potraktowałem to jako formę nauki obsługi programu ;-)
Zdjęcia z tego podcasta możnaby rozbić pewnie na 2-3 opowieści. Jest typowy przebieg trasy (droga, szukanie drogi na mapie, noszenie sprzętu, jedzenie itd), są koncerty live oraz totalny backstage czyli to co normalnie nikt nie widzi (ale do tego nie dotrwałeś więc trudno hehe). Ale ten materiał jest sprzed 1.5 roku, więc i bardziej chciałem go potraktować jak "10 minut z pamiętnika" aniżeli coś więcej.
Jak znajdę chwilę to może i wrzucę same zdjęcia, rozbite właśnie na krótkie opowieści.
Tym razem portrety. Micles bedzie mógł sporo powiedzieć zapewne jako specjalista;-)
Strzelane analogowymi małpkami..
68
69
Więcej skanów na blogu: http://www.far-from-breaking.net
68 za nisko (wszedł)
69 za nisko (spodnie)
![]()
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Czekamy na potwierdzenie autora![]()
68 zrobione w Lubiążu?
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Micles ufaj starszym ;-) To kobieta oczywiście. Tyle sesji zrobiłeś koleżankom i do tej pory ropoznajesz je tylko po tym, że mają przeważnie większy biust od kolegów? No weź ;-)Zamieszczone przez micles
Podciągnęła. Tego nie widać, tutaj dobrze, ale te nogi wiszą w powietrzu ;-)
Owszem. Szukaliśmy miejscówki bardzo długo, później telefoniczne rozmowy z kustoszem, rozmowy pod stołem, przywożenie sprzętu, oświetlenia i ostatecznie zdjęcie zostało zarejestrowane na błonie ;-)Zamieszczone przez Sergiusz
Swoją drogą, to z 1.5 tygodnia temu wrzucałem na bloga już zdjęcie (równie charakterystyczne) z Lubiąża, pewnie podpatrzyłeś ;-)