Może zabrzmi to trywialnie, ale o to właśnie chodzi w fotografii.
Może zabrzmi to trywialnie, ale o to właśnie chodzi w fotografii.
Tagi sie pomyliły.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Chciałem się pochwalić, że znowu posiedzę chwilę w Lizbonie (hello akustyk)
67
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Zupełnie nie wiem o co Ci chodzi![]()
Ostatnio edytowane przez allxages ; 20-03-2011 o 16:21 Powód: Automerged Doublepost
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Jeśli to złe miejsce i zła pora na takie pytania, zrozumiem. Mimo wszystko nie mogę się powstrzymać od ich zadania.
Odwołując się do analogowego setu i np. Roadtripu. Co Cię All jara w fotografii? Pokazanie historii Twojego życia, dokumentacja zdarzeń, pokazanie paczki przyjaciół, czy może ładne kadry, przyjemne kolory i niewielka GO (czytając komentarze doszedłem do wniosku, że fotografia bez 35L nie istnieje, nawet jeśli te analogowe były trzaśnięte mjuII) ? Może coś jeszcze innego? Poważnie pytam, bo chciałbym zrozumieć.
Nie zrozum mnie źle, ale z chęcią obejrzałbym jeszcze jakieś zdjęcia o innej tematyce![]()
Podejrzewam, że to tylko przypadek, że ten post wygląda na trochę złośliwy i kąśliwy, ale odpowiem, bo dlaczego miałbym nie odpowiedzieć?
Światło.
Nie jestem pewien czy dobrze zrozumiałem pytanie. Bo tutaj podejesz przykłady różnych typów fotografii czy też technik. Więc nie wiem czy pytanie było o to jakiego typu zdjęcia mnie "jarają" czy też jednak co mnie jara w fotografii.
W fotografii jara mnie światło. Jara mnie też możliwość zrobienia klatki, do której po latach mogę wrócić i która powie mi więcej niż 1000 słów.
Natomiast jeżeli pytasz o tematykę to interesują mnie ludzie, tak więc portrety. A ludzie tworzą pewne ciekawe rzeczy, a więc i reportaż.
Interesują mnie też przyjemne kolory, bo to powiązane jest ze światłem. Tak więc najbardziej lubię jak to wszystko jest powiązane razem.
Źle zrozumiałeś. Fotografia dla mnie nie istnieje bez ogniskowej 35mm. Czy to będzie 35L, Nikkor 35/1.4, Canon 35/2.0 czy też 16-35L to nie ma znaczenia. Swoją drogą kilka osób tutaj i nie tylko tutaj pisze o zachwytach nad 35L, a większość pokazanych zdjęć na tej ogniskowej pochodzi z 16-35L. To tym bardziej przeczy Twojej teorii.
I tutaj Cię rozczaruję poraz kolejny. Większość analogowych zdjęć była zrobione przez Konica Hexar AF. Sorry Winnetou.
Natomiast całość sprowadza się do tego samego. Zarówno wspomniane przez Ciebie mjuII, HexarAF jak i 35L mają jedną wspólną cechę. Wiesz jaką? 35mm. No właśnie ;-)
Nie, nie zrozumiałem Cię źleJa po prostu w ogóle nie zrozumiałem o co Tobie chodzi
Na przykład jakiej?
W sąsiednim wątku możesz oglądnąć moje zdjęcia o innej tematyce (choć tematem nadal są ludzie haha):
http://canon-board.info/showthread.php?t=36281
All, nie wiem dlaczego uważasz, że mój post był złośliwy, czy kąśliwy wobec Ciebie. Nie taki był mój zamiar. A pytanie jak widzę zrozumiałeś i odpowiedziałeś, więc nie bardzo rozumiem skąd ten dziwny ton.
Chcesz dokumentu, który wygląda ładnie. A ja, jako widz chciałbym dokumentu, który oprócz tego, że wygląda ładnie, opowiada o czymś przejmującym, głębokim, ważnym (bez urazy dla Twojego życia, które z pewnością jest fascynujące). Masz warsztat, a z lektury bloga zauważyłem, że ani determinacji, ani odwagi Ci nie brakuje. Dlatego miło by było obejrzeć poważny materiał wykonany przez Ciebie. Tylko tyle i aż tyle. Jeśli te słowa Cię zachęcą, będę zaszczycony, jeśli potraktujesz to jako zwykły flame, przykro mi.
Wzmianka o 35L była odnośnie niektórych fotografów, którzy uważają, że obiektyw załatwi za nich wszystko, taka była moja teoria.
Elandril ma rację - też mam takie odczucia. Aczkolwiek tylko te dwa ostatnie wrzuty nie mają rąk i nóg. Pozostałe materiały mają jakąś myśl przewodnią o której bardzo ładnie opowiadają. Capoeira, Tour, Cupcakes (achh, ten długi czas przy wlewaniu masy!), nawet te dwie foty rowerowe coś mówią. #79 - no okej, wycieczkowe. We Are Idols - kolejny dobry materiał, portretowo-backstage'owo, inaczej - fajnie. #101 - już pisałem - dla mnie za duży misz-masz. Analogi - wiadomo jak to analogi - jako pojedyncze shoty ffporząsiu.
67 za mało miejsca pod stopą :P