Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
Jedno pod drugim, a fotokast to rzeczywiście dwie różne rzeczy. Ale i jedno i drugie musi być TAK SAMO spójne. Nie wyznaczaj nowych granic tego co jak powinno być, skoro wszyscy uważają inaczej, proszę ;-)
Nie wyznaczam - mówiłem o sobie. Tak jak w filmie mam cholerne parcie na to żeby kolejne ujęcia do siebie pasowały, tak w fotografii już nie za bardzo. Trochę żałuję.
Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
A co do filmów, są tak samo trudne. Więcej jest aspektów technicznych (czyli tego co lubisz), a mniej niestety artyzmu, kreatywności, sztuki (ale o tym nie masz pojęcia o czym sam głosisz). Tak więc powodzenia w filmówce, rozumiem że i forum zmieniasz?
Nic nie zmieniam, film jest bardzo czasochłonny i nie dałbym rady robić tego tak na co dzień. Przykład : przez ostatnie 4h zmontowałem kolejne 10s filmu. Kumpel z którym montuję do wczoraj nie spał przez 50h. Wszystko po to, żeby ujęcia były co do klatki w rytm, dopasowane tematem i kadrem, bla bla bla. Artyzm? Filmów najwyższego poziomu artyzmu jest mało z tego powodu, że ogólnie filmów jest mniej. Ja nie stawiam na górnolotną sztukę, bo jak sam powiedziałeś, nie czuję tego. Obecnym ideałem twórczości do której chciałbym dążyć i czuję, że mogłoby mi się udać jest film Life Cycles - technicznie idealny, pomysł prosty, ale powalający. Opakowanie zajawki rowerowej w metaforę wyższego rzędu ujęło mnie w całości.