Strona 1 z 29 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 287

Wątek: [allxages] dokument, reportaż i okolice

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie [allxages] dokument, reportaż i okolice

Dobra, dobra. Żadnych przecieków nie mam, ale chciałem zmusić tych co żyją tylko specyfikacjami, do wysiłku jakim jest oglądanie zdjęć. Wiem, że to nudna część fotografii, ale jak już ktoś tu wszedł to zapraszam :-)

Co prawda termin na pokazanie czegoś nie jest zbyt szczęśliwy , gdyż wszyscy latają teraz po makro za tanimi Redbullami, bo jutro warsztaty u błyskotliwych, ale póki micles ma bana, to chciałem wykorzystać taką szansę

Ogólnie ruszyłem z photoblogiem, ale możliwe że nie wszystko będzie interesowało wszystkich forumowiczów więc będę wstawiał na CB tylko wybrane części.

Zainteresowanych wszystkim odsyłam do bloga: http://www.far-from-breaking.net

A tutaj kilka zdjęć z wycinka większości, który właśnie przygotowuję:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Tak jak pisałem prywatnie, zdjęcia mi się bardzo podobają. Na każdym, wzrok zatrzymuje się dłużej niż sekundę.
    Jedyne do czego moge mieć jakiekolwiek zastrzeżenia, to to ciemne halo wynikające z obróbki, wokół postaci na 2, 5, 7, a szczególnie widoczne wokół kucającego na 6.
    Dobra robota!
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Jak dla mnie nr. 4 wymiata, a całość ogólnie jest super, ale temat mi bliski więc mogę być nieobiektywny ;-)
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

co to za szeeroki kąt? fajnie NIE-znieksztalca na brzegach
    podoba mi się spójna kolorystyka, momenty uchwycone,
    za to sama kolorystyka nie podpada w mój gust, ale to juz de gustibus non est disputandum
    reszta bardzo fajna

Domyślnie

Dzięki za opinie!

To jest 16-35II na 16mm. Zniekształca tak samo jak i inne UWA, trzeba tylko umiejętnie z tego korzystać, a nie jak micles ;-)

Co do halo to zgodze się do zdjęcia nr 6. Na 2 prawdę mowiac nic nie dostrzegam takiego, na 5 jest tak niezauważalne, że moim zdaniem pomijalne, a na 7 to jest raczej cień niż halo, bo on nie opierał się o ścianę.

Jeszcze raz dzięki za opinie!

Początki nałogu Awatar punky
    Miasto
    Kwidzyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    ale póki micles ma bana, to chciałem wykorzystać taką szansę
    Mam nadzieję że więcej osób pójdzie tym tropem i zacznie pokazywać tutaj swoje zdjęcia z tego powodu.

A co do twoich zdjęć
    bardzo podoba mi się kolorystyka, choć kadry też zacne.

Chyba założę swój wątek
    R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8

Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D

Coś już napisał Awatar Hamtaro
    Miasto
    Szczecin|Poznań

Domyślnie

calosc bardzo fajna jedynie zastrzezenia mam do 8 i 6. na 8 troche dziwinie wyglada bo niby jest w powietrzu ale wyglada jak by sie ta jedna noga odpychal od ziemi:P przydalby sie jakis cien na podlodze czy cus. a na 6 kadrowalbym troche szerzej albo nizej zeby nie ucinac stop. poza tym fajnie ze pokazales cos oprocz koncertow. czekam na wiecej.
    C40d+C17-55/2.8IS+C50/1.8+T80-200/2.8+S8/3.5...

www.vibrakiller.deviantart.com

Domyślnie

No niestety ucięta stopa mnie bolała już wtedy. Wiesz, to było bardzo szybko zrobione zdjęcie, nie było czas na ustawienie się no i ciach, stopa przycięta Mimo wszystko myslę, że zdjęcie jest ciekawe.

A co do 8 to fakt, dziwnie to wygląda. Nie chcę tego bronić, bo to kwestia gustu, ale mnie zatrzymuje przy tym zdjęciu właśnie ta magiczność, że nie wiadomo czy on jest w powietrzu, czy może dotyka stopą jednak. Michael Freeman w swojej książce o kompozycji pisał o tym przy technice opóźnienia. Jest tam przykładowe zdjęcie sufickej sekty która podskakuje, ale podłoże jest we wzory i tak do końca to nie wiadomo czy podskakują czy może nie stoją tylko w dziwny sposób. Ponoć takie rzeczy są spoko i na plus. Ja sie nie znam, ale Michael Freeman chyba coś wie, bo tych zdjęć w życiu to się narobił :-)

Dzięki za opinie! Myślę, że jeszcze coś tutaj wrzucę niedługo.

Początki nałogu Awatar fleder
    Miasto
    mazowsze

Domyślnie

I mnie kolorystyka przykuła do monitora. Poza tym kadry ciekawe, z pomysłem. Jak widzę co Kolega ma w stopce to po części rozumiem dlaczego wygląda to jak wygląda, choć zdaję sobie sprawę, że co nieco trzeba było przy tych zdjęciach posiedzieć
    All in all: super zdjęcia!
    5D, stałki, zoomy

Bywalec Awatar Czapa
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

tak samo jak krzychu temat bliski więc od razu sie jaram kadry i obróbka jak najbardziej na tak z racji tego ze przykuwają, jedyne co to ta stójka pod ścianą na 7. psuje ciut serie, ale moze sie myle ,)
    ...Ja tu tylko sprzątam C 5D II :: C 6D :: s 14mm 2.8 :: c 35 1.4mm :: c 40mm 2.8 :: c 85mm 1.8 :: c 70-200mm 2.8 :: Y 565ex :: rf-603 :: 055xprob x2:: 804cr2 :: 701 HDV

Strona 1 z 29 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów