Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
To i ja chętnie dorzuce jeszcze kilka swoich groszy w dyskusję.
To co zawsze pociągało mnie w fotografii to dyskusja. Zdjęcia mówiące za 1000 słów, ale i komentarze do nich. Co prawda tutaj dyskusja jest bardziej na formą, a nie treścią, ale i tak jestem ZA ;-)

Ten film zainspirował całą masę ludzi, którzy dzisiaj niekoniecznie zdają sobie z tego sprawę Ale to akurat wzorzec, który z definicji dopuszcza "powielenia". Fotografia, to coś, czego nigdy nie da się wykonać po raz drugi, tak samo. Dlatego, pomimo podobnego pomysłu, jest on jednak zawsze zupełnie inny.
Tak jest nie tylko z tym filmem. Inne filmy, książki, obrazy, muzyka i ogólno pojęta sztuka wpływa na nasz odbiór, ale i kreatywność. Dlatego uważam, że chodzenie do muzeów, oglądanie dobrych filmów na dużym ekranie, niekończące przeglądanie klasycznych albumów fotograficznych wpływa na nasz własny rozwój i powinno być praktykowane. Przykład miclesa jest tutaj dość książkowy.

Szkoda, ale jest jaka jest i tez jest ciekawa. Wg mnie takie prezentacje/historie powinny składać sie z wiekszej liczby obrazów. Wtedy rzeczywisćie zdjęcia mogłyby się wyświetlac co 3 sekundy.
Ale tamtej osobie chodziło, żeby ta ilość co jest teraz była wyświetlana w intervale 3 sekund. Całość miałaby wtedy 1/4 obecnego czasu. 30 sekund - kupuję tego.
Przy większej ilości owszem, pytanie tylko o motywacje. Ja zdecydowanie choćbym miał i 50 wybitnych zdjęć z tego, to zamknąłbym całość w MAX 3 minutach. Dłużej znużyłoby mnie, a co dopiero oglądających. Myślę, że całość zamknęłaby się w MAX 20 zdjęciach. Ew. zmieniłbym sama formę, bo całość jest dość prosta, kolejny kadr, fade out/in i tyle. Zrobiłem to jednak w jakieś 15 minut i stwierdziłem, że ten minimalizm jest ok.

Tu akurat się nie zgodze zupełnie. Nie widze tu żadnej traumy, ani zmulenia. Pewnie Twoim znajomym dzisiaj trudno przychodzi refleksja, kiedy życie pełne jest atrakcji i sa na etapie łapania go na 100%. Mi się ten refleksyjny klimat podoba, ale on chyba przychodzi z wiekiem, by nie rzec starością
Dzięki pierniku! poczułem się staro ;-)

To zdecydowanie fakt. ;-) Ale 30 byłoby w sam raz, jak i w porządnym reportażu ślubnym
W maju mam zaplanowane takie małe coś, gdzie będzie 28 kadrów. Mam nadzieję, że wtedy zaspokoję Twoją estetyke photocastową ;-)

Zdecydowanie nie nazwałbym tego reportarzem, nawet w aktualnej formie.
No tak. Ale śpieszyłem się i nie miałem pomysłu na inną kategorię, a ta przyszła pierwsza do głowy. Masz inną propozycję?