Strona 12 z 29 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 287

Wątek: [allxages] dokument, reportaż i okolice

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Wyglądają jakby robiło je dziecko, które zostało obdarzone świetnym sprzętem i umiejętnością obróbki + odrobina umiejętnego kadrowania.
    Micles, życze Ci, żeby więcej takiego dziecka było w Tobie Masz prawie wszystko, to co wymieniłeś, ale to prawie robi wielką róznicę.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    A mnie trochę wkurzają takie pstryki, bo nie umiem tego przyporządkować ani do reportażu z wycieczki (za mało człowieka na fotach), ani jako zdjęć typowo wycieczkowych (no, jeden widoczek się znalazł, ale też wygląda na taki "zza barierki ustrzelony"), ani cokolwiek innego. Najbardziej mi to podchodzi pod konwencję "jadę, a przy okazji czasami przyłożę aparat do oka i nie nadkładając ani drogi ani czasu zrobię foty by mieć co wspominać". Wyglądają jakby robiło je dziecko, które zostało obdarzone świetnym sprzętem i umiejętnością obróbki + odrobina umiejętnego kadrowania. Brakuje mi tu tematu. Nie ma na czym się skupić. Rozumiesz o co chodzi?

Ok, wszedłem na bloga, przeczytałem, już wiem. Jechaliście we dwójkę, pewnie cały czas w biegu żeby nie spóźnić się na kolejny środek transportu - rozumiem, nie było czasu na poszukanie czegoś fajniejszego. No ale we dwójkę = ty + ktoś. Nie mogłeś zrobić reportażu o Kubie? Jak jesteście tacy zżyci, to wystarczy chyba powiedzieć, że chcesz zrobić taki materiał i już nie będzie żadnego problemu z robieniem zdjęć. Ba, nawet mógłbyś to tak pokazać, że on jedzie sam. Myślę, że byłaby to bardzo ciekawa historia, aż sam chciałbym coś takiego zrobić!
    hehe, chyba wolałem jak czepiałeś się źle oświetlonej prawej części lewej dłoni i tym podobnych nieistotnych szczegółów - miało to swój urok. to co napisałeś wyżej to jakiś absolutny stek bzdur.

zdjęcia fajne. mimo wszystko.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Bardzo fajne zdjęcia, fajna opowieść.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za komentarze i opinię

Czas na coś nowego

Tym razem moje pierwsze w życiu "świadome" zdjęcia analogiem. Analog to zwykły kompakt na pełnej automatyce. Jest bardzo mały więc mam go zawsze przy sobie i czasami coś zrobię. Głównie pokazując po prostu zwykłe życie w mieście.

Wiem, że to forum gdzie najważniejsza jest obróbka, ale co tam - zaryzykuję ;-)

Miclesa prosi się o nie próbowanie zrozumienia zdjęć.

Oto i skany nieruszane w PSie itd.

60

61

62

63

64

65

66

Więcej na blogu: http://www.far-from-breaking.net/2011/03/analog-days/

Dopiero zaczyna Awatar maxwell61
    Miasto
    Wrocław, Oborniki Śląskie/ Wołów

Domyślnie

Za wyjatkiem 64. każde ma swój urok. Mnie nie przeszkadza szum, jakość itp. Ważny jest kadr i ujęcie. Tym bardziej, że analogiem robiąc zdjęcia ma się ten dreszczyk emocji.

Poprzednie repo jest na prawdę fajne.

Pozdrawiam

Awatar dfence
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

15, 16, 37, 41, 43 mają to coś...
    18 jak dla mnie to bardzo wymowna fotografia
    59 kadr wymiata
    ostatni set bardzo ciekawy...
    Wogóle to ujmuje w tej galerii naturalność, prostota...się jaram

Domyślnie

Wiem, że to forum gdzie najważniejsza jest obróbka, ale co tam - zaryzykuję
    Mówiłem, że jesteśmy w mniejszości ;-)

Dziękuję za opinie!

Jako ciekawostkę powiem, że poza tym jednym forum, ostatni set zdecydowanie wygrywa w ilości maili, komentarzy oraz statystyk odwiedzin. Widać, są jednak ludzie na tym świecie co lubią fotografię, a nie photoshopa i dyskusje o sprzęcie ;-)

Cytat Zamieszczone przez dfence Zobacz posta
    Wogóle to ujmuje w tej galerii naturalność, prostota...się jaram
    Dziekuję. Przyznam szczerze, to chyba określenia do których zawsze chciałem i nadal chcę dążyć. Jest mi naprawdę miło

Awatar dfence
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Mówiłem, że jesteśmy w mniejszości ;-)
    Widać, są jednak ludzie na tym świecie co lubią fotografię, a nie photoshopa
    są...wiesz dlatego fajnie zajrzeć do takiej galerii...przedzierając się przez laski na małej GO, ślubniaki, autka, hdrki domów na wsi itp.

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    [I]
    naturalność, prostota...
    wiesz, im więcej czasu mija, coraz bardziej kręcą mnie proste (w sensie koncepcji), dosłowne kadry...rodem z polaroidów czy innych zabawek analgowych. Zachwyty nad wyciąganym światłem i podbijanym clarity powoli we mnie ucichły...dlatego lubię tu zaglądać zaś ostatni set uważam za najlepszy w Twojej galerii. Pozdrawiam

Domyślnie

Jeszcze raz dziękuję!

Dopiero zaczyna

Domyślnie

szacun, dodaję Twojego bloga do zakładek ;-)

35L jednak rządzi...

Strona 12 z 29 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów