Zamieszczone przez marcingreen
a ja napisałem tak ??? prosze nie wkładać mi w usta niczego czego nie powiedziałem....
napisałem dokładnie pofocisz zobaczysz czyli jak zrobisz fotki tak ?
Zamieszczone przez marcingreen
a ja napisałem tak ??? prosze nie wkładać mi w usta niczego czego nie powiedziałem....
napisałem dokładnie pofocisz zobaczysz czyli jak zrobisz fotki tak ?
ponieważ ogień przygasa :wink: , to ja tak do jednego z pierwszych postów red_hose.
Otórz nie ma obawy jeśli chodzi o indukowanie napięcia wewnątrz komory lustra. Na forum znajduje się wątek z linkiem do pewnej francuskiej strony, na której opisana jest metoda przerobienia zapalacza piezoelektrycznego do gazowej kuchenki, na działo jonowe powodujące naelektryzowanie powierzchni filtra AA/IR i zabezpieczenie przed przyciąganiem paprochów. To działa, bo sam sobie takie działko zrobiłem, nie jest jednak zbyt wydajne i skuteczne. Ale o uszkodzeniu matrycy nie ma mowy - filtr AA/IR jest świetnym izolatorem (cytując wspomnianą stronę).
niczego nie wkładam Ci w usta ani tymbardziej nie mam zamiaruZamieszczone przez popmart
chodzi o to, że ostatnie burze na forum wynikają po części z niepoprawnej pisowni...,
co prawda burzy w Twoim przypadku nie było, ale nieporozumienie wynika z tego właśnie powodu...
nie obraź się, ale tak właśnie napisałeś:
wynika z tego, że dla zdjęć przy f/8 lub więcej, podstawową akcją jest czyszczenie matrycy...Zamieszczone przez popmart
wybacz...
EOT
no tak jest moim zdaniem podstawową bo masz plamy na fotkach dla mnie a plamy na fotkach to kicha więc aby fotki były ok to nie można mieć plam szczególnie jak jest ich dużo więc nawet dobre fotki są spaprane i trzeba się namęczyć przy ich usuwaniu a stwierdzenie podstawową nie wyklucza moim zdaniem innych podstawowych rzeczy - podstawowa nie znaczy jedyna podstawowa zanaczy bardzo ważna czy priorytetowa ale nie jedyna i moim zdaniem taka jest.
wiem napisałeś EOT ale nie mogłem sie powstrzymać.
Marcingreen - ile razy jeszcze bedziesz pisal eot a mimo tego pisal dalej byle twoje bylo na wierzchu?
Naucz sie - jak piszesz EOT to trzymaj sie tego, bo inaczej wychodzisz na hipokryte.
Ewentualna odpowiedz skeiruj do mnie na PW - ja cie tylko publicznie ochrzaniam ale trzymaj sie juz naprawde tego swojego EOT.
Zamieszczone przez Vitez
przecież już dawno po sprawie...
moje przecież nie zostało na wierzchu...
za to ty musiałeś dodać swoje 0,003 PLN![]()
chyba 3 dziesiąte raczej![]()
5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC