Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 69

Wątek: Czyszczenie matrycy

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcingreen
    tzn, nie że za każdym razem jak będziesz ustawiał przesłonę 8 to musisz czyścić najpierw...

jak kropki/pyłki będą widoczne przy f8 (na zdjęciach!, nie że się patrzy w obiektyw i coś chcesz uwidzieć) to wypada się powoli brać za dmuchanie po matrycy...

a ja napisałem tak ??? prosze nie wkładać mi w usta niczego czego nie powiedziałem....

napisałem dokładnie pofocisz zobaczysz czyli jak zrobisz fotki tak ?

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ponieważ ogień przygasa :wink: , to ja tak do jednego z pierwszych postów red_hose.

Otórz nie ma obawy jeśli chodzi o indukowanie napięcia wewnątrz komory lustra. Na forum znajduje się wątek z linkiem do pewnej francuskiej strony, na której opisana jest metoda przerobienia zapalacza piezoelektrycznego do gazowej kuchenki, na działo jonowe powodujące naelektryzowanie powierzchni filtra AA/IR i zabezpieczenie przed przyciąganiem paprochów. To działa, bo sam sobie takie działko zrobiłem, nie jest jednak zbyt wydajne i skuteczne. Ale o uszkodzeniu matrycy nie ma mowy - filtr AA/IR jest świetnym izolatorem (cytując wspomnianą stronę).
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart
    a ja napisałem tak ??? prosze nie wkładać mi w usta niczego czego nie powiedziałem....

napisałem dokładnie pofocisz zobaczysz czyli jak zrobisz fotki tak ?
    niczego nie wkładam Ci w usta ani tymbardziej nie mam zamiaru

chodzi o to, że ostatnie burze na forum wynikają po części z niepoprawnej pisowni...,
    co prawda burzy w Twoim przypadku nie było, ale nieporozumienie wynika z tego właśnie powodu...

nie obraź się, ale tak właśnie napisałeś:
    kolego czyszczenie matrycy to podstawowa akcja dla zdięc przy f=8 lub więcej pofocisz zobaczysz...
    wynika z tego, że dla zdjęć przy f/8 lub więcej, podstawową akcją jest czyszczenie matrycy...

wybacz...

EOT

Domyślnie

no tak jest moim zdaniem podstawową bo masz plamy na fotkach dla mnie a plamy na fotkach to kicha więc aby fotki były ok to nie można mieć plam szczególnie jak jest ich dużo więc nawet dobre fotki są spaprane i trzeba się namęczyć przy ich usuwaniu a stwierdzenie podstawową nie wyklucza moim zdaniem innych podstawowych rzeczy - podstawowa nie znaczy jedyna podstawowa zanaczy bardzo ważna czy priorytetowa ale nie jedyna i moim zdaniem taka jest.

wiem napisałeś EOT ale nie mogłem sie powstrzymać.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Marcingreen - ile razy jeszcze bedziesz pisal eot a mimo tego pisal dalej byle twoje bylo na wierzchu?
    Naucz sie - jak piszesz EOT to trzymaj sie tego, bo inaczej wychodzisz na hipokryte.
    Ewentualna odpowiedz skeiruj do mnie na PW - ja cie tylko publicznie ochrzaniam ale trzymaj sie juz naprawde tego swojego EOT.

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Marcingreen - ile razy jeszcze bedziesz pisal eot a mimo tego pisal dalej byle twoje bylo na wierzchu?
    Naucz sie - jak piszesz EOT to trzymaj sie tego, bo inaczej wychodzisz na hipokryte.
    Ewentualna odpowiedz skeiruj do mnie na PW - ja cie tylko publicznie ochrzaniam ale trzymaj sie juz naprawde tego swojego EOT.

przecież już dawno po sprawie...
    moje przecież nie zostało na wierzchu...
    za to ty musiałeś dodać swoje 0,003 PLN

Domyślnie

0,003 pln

3 tyśięczne grosza hmm

Uzależniony Awatar mxdanish
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

chyba 3 dziesiąte raczej
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Domyślnie

no tak w sumie 3 tyśięczne złotego

Pełne uzależnienie

Domyślnie

0,003 pln

3 tyśięczne grosza hmm
    matematyka to trudny przedmiot.

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów