Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 69

Wątek: Czyszczenie matrycy

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Niejaki Janko Muzykant z prfc zmajstrował sobie urządzenie z pompowanego rozpylacza do psikania na kwiatki i wężyka i jakiejś dyszki na jego końcu. Oczywiście wody nie leje do środka tylko pompuje i ma wydajną i wygodną psikawkę ze sprężonym powietrzem, która nad powietrzem w sprayu ma wyraźną przewagę, mianowicie nie rzygnie niczym ze środka.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

ARF-FOTO
    Guest

Domyślnie

migawki nie zassie bo jest otwarta, no przy używaniu odkurzacza trzeba jeszcze odsłonić dodatkowy otworek w rurze i najlepiej mieć sprzęt z regulacją siły ssania
    zasysanie ma pewna przewagę nad wdmuchiwaniem powietrza - dmuchając rozpylamy ponownie syf z matrycy po aparacie, a odkurzacz zassie syf do swego środka, do sprężonego powietrza podchodził bym z dystansem ponieważ czasami zimna ciecz popryska troche po matrycy i kłopot ( na marginesie odkurzacz dobrze nadaje się do wysysania syfu z wnętrza obiektywu oczywiście stosowany z umiarem - musimy pamiętać że musimy mieć wlot i wylot bo inaczej troche elementów może pourywać albo zassać )

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

to ciekawe, ale jednak koledze niestety wciągnęło tę migawkę, i nie jest to żaden żart tylko fakt, więc lepiej nie dawaj takich porad.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ARF-FOTO
    migawki nie zassie bo jest otwarta, ...
    no to świetnie..
    myślę, że za wiele osób nie skorzysta i nie będzie dublowało twojego pomysłu...
    za wielkie ryzyko, my mamy swoje gruchy, Ty masz odkurzacz - EOT

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    to ciekawe, ale jednak koledze niestety wciągnęło tę migawkę, i nie jest to żaden żart tylko fakt, więc lepiej nie dawaj takich porad
    za niedługo będzie: a drugiemu koledze też wciągnęło...

a wtedy będzie jeden wielki BIG LOL, o taki

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

marcingreen, byle tylko jemu, to nie będę się specjalnie martwił. Gorzej z tymi co skorzystają z takiej porady
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

Zadnego Odkurzacza!!! Wierzcie mi! Ja to robilem naprawde delikatnie. Oczywiscie z daleka i w rurze uchylony "lufcik" Chwila nieuwagi i... Dalej juz wiecie
    Camera Obscura

ARF-FOTO
    Guest

Domyślnie

no to chyba że macie odkurzacze przemysłowe - każdy czyści jak mu pasuje

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ARF-FOTO
    no to chyba że macie odkurzacze przemysłowe - każdy czyści jak mu pasuje
    B R A W O !

E O T

Bywalec Awatar mruczek
    Miasto
    Bańska Bystrzyca, Słowacja

Cool dajcie sobie spokój

Po co czyścić matryce i wnetrze? Jeszcze niechcacy gruszka wpadnie wam do środka i narobicie sobie smrodu. Podobno skuteczny jest stary kawałek grzebiebnia. Potrzeć go o ubranie aby sie naelektryzował i wsadzić do komory. Zgodnie z prawami fizyki pyłki powinny przeskoczyć na kawałek grzebienia...
    Tak mnie uczyli w szkole...

red_hose
    Guest

Domyślnie

Chłopcy - chyba wam sie nudzi!!!! Po co czyścić matryce??
    Mnie natomiast uczyli w szkole troszke inaczej (moze prawa fizyki troszke sie od tego czasu zmieniły,ale zaraz fizyke mam dalej na politechnice), ale takie zabawki jak odkurzacz czy naelektryzowany grzebień mogą wyindukować napięcie, które wyśle waszą "cyfre do BOZI". Do miejsca wiecznej szcześliwości niesprawnych cfrówek.
    Pozdrawiam - człek spod znaku Minolty

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów