Racja... nie chce mi się wycinać, ale spójrzcie na zbliżenie sztućców z centrum zdjęcia. Plastelina jak z taniej małpki po 200% dawce NI.Zamieszczone przez bonk
Racja... nie chce mi się wycinać, ale spójrzcie na zbliżenie sztućców z centrum zdjęcia. Plastelina jak z taniej małpki po 200% dawce NI.Zamieszczone przez bonk
malo tego
jak ktos jedne wyostrza to rownie dobrze moze blurem przejechac inne
np jakis zagorzaly wróg canona![]()
.
...
Chrzanice PanowieOj chrzanicie.
Troche sprzetu wezcie w rece, troche analogow i troche slajdow, a sie przekonacie. Jesli ma sie jeden system i to pierwszy w zyciu to w nic innego sie nie wierzyzobaczcie jak rysyje prawdziwe szklo - Zeiss, Leica. I nie patrz na ostrosc. Bo nie o ostrosc tutaj chodzi! Ostrosc to ostatnia wazna rzecz w obiektywie,,. Ostatnia. Jesli tego nie zrozumiecie to nigdy w zyciu nie zobaczycie roznicy w szklach. Chodzi o "rysunek" ( o kontrast, o łamanie, o beczke) O wszystko inne niz ostrosc, a Wy sie akurat do najmniej waznej sprawy przyczepiliscie. Oj fachowcy
pzdr
oj iczek widac nie mial do czynienia z fotografia reklamowaZamieszczone przez iczek
wszytkie paramerty o ktorych napislaes sa do zrobienia w psieZamieszczone przez iczek
a jak nie masz ostrosci to z gówna bata nie ukrecisz
sprobuj sprzedac klientowi nie ostra fotke
a sprzetu mam sporo, nawet wiecej niz sporo i nie tylko canon jak ci sie wydaje :PZamieszczone przez iczek
a to ze w stopce nie wypisuje wszytkiego czym fotografuje to inna sprawa...
Ostatnio edytowane przez bonk ; 17-11-2005 o 14:48
...
Zdarzało się, że miałem aparat w rękach. Częściej analogowy niż cyfrowy.Zamieszczone przez iczek
Nie używałem może wielu różnych obiektywów, ale dla przykładu - jak zobaczyłem powiększenia ze swoich zdjęć zrobionych przy pomocy Sonnara 135 3.5, to już wiedziałem, co znaczy jakość.
A mówiliśmy tu nie o ostrości, tylko o nierzetelnym przygotowaniu zdjęć ,,porównawczych''. Widać, że są mocno obrabiane komputerowo, nie są to cropy bezpośrednio z aparatu.
Ciekawe czemu EXIF'ów nie zostawili ;-)
Zamieszczone przez iczek
kazdy znajduje takie testy jak mu pasuja
a ten jest bardzo bardzo ale to bardzo podciagniety w odpowiednim dla autora kierunku
To że Zeiss 21mm zjada na śniadanie całą resztę, to wiadomo nie od dziś, ale ten zamieszczony test jest ch.. wart, a własciwie to pokazuje Zeissa w nienajlepszym świetle. To szkło potrafi dużo więcej, ale żeby to zobaczyc to trzeba pokazać normalną cz-b fotkę, a nie jakieś pokompresowane, przeostrzane zdjęcia testowe.Zamieszczone przez iczek
Pentax K-5 II, Leica M9
Dlatego uzywam obiektywow Zeissa... A test faktycznie nie oddaje prawdy.
Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl
Ech.... jak nie oddaje prawdy skoro napisales ze "dlaytego uzywasz Zeissa"Oddaj eprawde, oddaje. Akurat ten test jest najabrdziej rzetelny spośród setek zamieszczanych tutaj. wykresy, sresy, z ktorych co 10 osoba cos rozumie. Tutaj masz zestawienie fotek i widac co sie kroi. A ze sie przpieliscie do tej ostrosci to coz....