Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Kup Sigmę 12-24. Na FF naprawdę szeroko; róznicy światła nie zauważysz (:-)) - w razie co wysokie ISO 5DMkII zdecydowanie ci to ułatwi. A za zaoszczędzone pieniądze....
Witam!
Ja doprawdy nie wiem o co się część czepia. Fakt, że i u mnie też pojawił się uśmieszek po przeczytaniu posta, ale zostawiłem to dla siebie.
Po co takie naigrywanie się?
Chciał 5DMII to ma, chce obiektyw to sobie go kupi.
Przyzwyczajajmy się do tego, że za chwilę co dziesiąty fotografujący będzie miał w ręku dobrą lustrzankę. Pytanie tylko do wyśmiewających - Czy Wy nosicie sprzęt dla lansu czy miarą Waszych umiejętności jest dobre zdjęcie?
Bo jeżeli robicie dobre zdjęcia to nie powinno Was boleć to, że ktoś kupił drogi sprzęt. Niech ma.
Czy każdy zanim sobie kupi wypasione A8 musi najpierw jeździć traktorem?
Lepszy sprzęt - mniej problemów. To chyba jasne, prawda?
Lepszy autofocus od segmentu amatorskiego, lepsze szkła dadzą lepszy JAKOŚCIOWO obrazek, mniej nieostrych klatek, większy zakres tonalny da więcej szczegółow i wiele innych. Ja widzę same plusy lepszego sprzętu.
A to, czy właściciel wykorzysta w pełni aparat - to już nie moja sprawa.
pozdrawiam
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Oczywiście że nosimy "nasze luszczanki" dla lansuim większa "luszczanka" tym większy lans przy tych średniej wielkości "luszczance" lans jest na tyle wystarczający by nie kupowac obiektywów a przy tych największych "luszczankach" to już nawet nie ma potrzeby robienia zdjęć - wiadomo będą doskonałe
. Ja również widzę same plusy lepszego sprzętu.
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Nick idealny
z reguły obiektywy z jasnym światłem mają lepszą rozdzielczość możesz porównać to w testach np na stronie optyczne czy ustawisz oba obiektywy na f4 sam możesz sobie odpowiedzieć na te pytanie
Panowie, jaki szeroki kąt do 600zł? Myslalem nad Cosiną 19-35 co o tym myslicie?
Pozdr