Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Jaki obiektyw szerokokątny

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gadgett Zobacz posta

PS.
    5dmk2 czy to nie jest przypadkiem lustrzanka amatorska?
    To jakiś żart , prawda ?
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    To jakiś żart , prawda ?
    5D2 to aparat segmentu semi-pro, czyli dla zaawansowanego amatora.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Kup Sigmę 12-24. Na FF naprawdę szeroko; róznicy światła nie zauważysz (:-)) - w razie co wysokie ISO 5DMkII zdecydowanie ci to ułatwi. A za zaoszczędzone pieniądze....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gadgett Zobacz posta
    Witam wszystkich.

Chciałbym sobie kupić jakiś obiektyw szerokokątny. Problem w tym...
    Witam!

Ja doprawdy nie wiem o co się część czepia. Fakt, że i u mnie też pojawił się uśmieszek po przeczytaniu posta, ale zostawiłem to dla siebie.

Po co takie naigrywanie się?
    Chciał 5DMII to ma, chce obiektyw to sobie go kupi.
    Przyzwyczajajmy się do tego, że za chwilę co dziesiąty fotografujący będzie miał w ręku dobrą lustrzankę. Pytanie tylko do wyśmiewających - Czy Wy nosicie sprzęt dla lansu czy miarą Waszych umiejętności jest dobre zdjęcie?
    Bo jeżeli robicie dobre zdjęcia to nie powinno Was boleć to, że ktoś kupił drogi sprzęt. Niech ma.
    Czy każdy zanim sobie kupi wypasione A8 musi najpierw jeździć traktorem?
    Lepszy sprzęt - mniej problemów. To chyba jasne, prawda?
    Lepszy autofocus od segmentu amatorskiego, lepsze szkła dadzą lepszy JAKOŚCIOWO obrazek, mniej nieostrych klatek, większy zakres tonalny da więcej szczegółow i wiele innych. Ja widzę same plusy lepszego sprzętu.
    A to, czy właściciel wykorzysta w pełni aparat - to już nie moja sprawa.

pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KrzysK Zobacz posta
    mniej nieostrych klatek,
    To akurat, nie jest wcale takie oczywiste.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KrzysK Zobacz posta
    Witam!

Ja doprawdy nie wiem o co się część czepia. Fakt, że i u mnie też pojawił się uśmieszek po przeczytaniu posta, ale zostawiłem to dla siebie.

Po co takie naigrywanie się?
    Chciał 5DMII to ma, chce obiektyw to sobie go kupi.
    Przyzwyczajajmy się do tego, że za chwilę co dziesiąty fotografujący będzie miał w ręku dobrą lustrzankę. Pytanie tylko do wyśmiewających - Czy Wy nosicie sprzęt dla lansu czy miarą Waszych umiejętności jest dobre zdjęcie?
    Bo jeżeli robicie dobre zdjęcia to nie powinno Was boleć to, że ktoś kupił drogi sprzęt. Niech ma.
    Czy każdy zanim sobie kupi wypasione A8 musi najpierw jeździć traktorem?
    Lepszy sprzęt - mniej problemów. To chyba jasne, prawda?
    Lepszy autofocus od segmentu amatorskiego, lepsze szkła dadzą lepszy JAKOŚCIOWO obrazek, mniej nieostrych klatek, większy zakres tonalny da więcej szczegółow i wiele innych. Ja widzę same plusy lepszego sprzętu.
    A to, czy właściciel wykorzysta w pełni aparat - to już nie moja sprawa.

pozdrawiam
    Oczywiście że nosimy "nasze luszczanki" dla lansu im większa "luszczanka" tym większy lans przy tych średniej wielkości "luszczance" lans jest na tyle wystarczający by nie kupowac obiektywów a przy tych największych "luszczankach" to już nawet nie ma potrzeby robienia zdjęć - wiadomo będą doskonałe . Ja również widzę same plusy lepszego sprzętu.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    Oczywiście że nosimy "nasze luszczanki" dla lansu im większa "luszczanka" tym większy lans przy tych średniej wielkości "luszczance" lans jest na tyle wystarczający by nie kupowac obiektywów a przy tych największych "luszczankach" to już nawet nie ma potrzeby robienia zdjęć - wiadomo będą doskonałe . Ja również widzę same plusy lepszego sprzętu.
    W tych tańszych korpusach nie ma nazwy aparatu na paskach od body
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Dopiero zaczyna Awatar grsi
    Miasto
    szczecin

Domyślnie

z reguły obiektywy z jasnym światłem mają lepszą rozdzielczość możesz porównać to w testach np na stronie optyczne czy ustawisz oba obiektywy na f4 sam możesz sobie odpowiedzieć na te pytanie

Domyślnie

Panowie, jaki szeroki kąt do 600zł? Myslalem nad Cosiną 19-35 co o tym myslicie?

Pozdr

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów