Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Sortowanie zdjęć.

Coś już napisał Awatar Rincon
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Sortowanie zdjęć.

Witam. W jednym folderze mam mnóstwo zdjęć pochodzących z jednego miejsca zaczynając od 2006r. do 2010. Teraz pytanie jak szybko posegregować je co do roku. Czyli stworzyć folder np. 2007 i tam wszystkie zdjęcia z tego folderu, które zostały wykonane w 2007r. przenieś do nowego folderu.

Nie chcę mi się z tym bawić, także proszę was o pomoc. Może znacie jakiś fajny program, który mi pomorze. Obecnie mam DPP, PS4, FastStone Image Viewer.

Z góry dziękuje.

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Xnview pozwala masowo zmienić nazwy na podstawie daty wykonania zaszytej w Exifie. I wtedy na podstawie nazwy pliku można sobie posortować i przenosić.

Dopiero zaczyna Awatar delf77

Domyślnie

metoda 1 - moj komputer | widok szczegolowy | segregacja wg daty modyfikacji (mozna wlaczyc kolumne -data utworzenia ) | zrobic katalogi z datami i wrzucic do nich pliki

metoda 2 - moj komputer | F3 (szukaj ) > pliki lub foldery > cala nazwa pliku lub jej czesc wpisac *.jpg (czyli same jpg ) | kiedy zmodyfikowano > okresl daty > 200X styczen do 200X grudzien

bardziej prostych nie znam , zajmuja chwilke

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rincon Zobacz posta
    Witam. W jednym folderze mam mnóstwo zdjęć pochodzących z jednego miejsca zaczynając od 2006r. do 2010. Teraz pytanie jak szybko posegregować je co do roku. Czyli stworzyć folder np. 2007 i tam wszystkie zdjęcia z tego folderu, które zostały wykonane w 2007r. przenieś do nowego folderu.

Nie chcę mi się z tym bawić, także proszę was o pomoc. Może znacie jakiś fajny program, który mi pomorze. Obecnie mam DPP, PS4, FastStone Image Viewer.

Z góry dziękuje.
    DPP, Zoom Browser, Faststone Image Viewer, Faststone Image Resizer - wszystkie mają fajną i przystosowywalną do potrzeb użytkownika możliwość zmiany nazwy pliku na podstawie danych o czasie zrobienia zdjęcia (z EXIFu). Wszystkie je masz.
    Entuzjastyczny Neofita

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja używam programu Exifsorter, wg mnie jest najlepszy do takich zabaw http://www.amok.am/de/freeware/amok_exif_sorter/
    Canon 7D / 350D + Spedlite 430EX
    Canon: 17-40mm 4L / 50mm 1.4 / 70-200mm 4L

Uprawnienia umieszczania postów