Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: Upadl mi C.70-200/2.8

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Odkopuję.

Mi 70-200 2.8 upadł i niestety chyba ucierpiał. Pierścień ogniskowej nie chodzi już płynnie tylko z większym niż wcześniej oporem i generalnie skokowo przez to. Do tego słuchać chrobot przy zmianie ogniskowej. Ostrzy, działa tylko robienie zdjęć w sporcie już nie jest komfortowe przez brak płynności przy zmianie ogniskowej i konieczność włożenia większej siły.

Czy ktoś spotkał się z tym? Jakie były koszty naprawy na Żytniej?

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    Odkopuję.

Mi 70-200 2.8 upadł i niestety chyba ucierpiał. Pierścień ogniskowej nie chodzi już płynnie tylko z większym niż wcześniej oporem i generalnie skokowo przez to. Do tego słuchać chrobot przy zmianie ogniskowej. Ostrzy, działa tylko robienie zdjęć w sporcie już nie jest komfortowe przez brak płynności przy zmianie ogniskowej i konieczność włożenia większej siły.

Czy ktoś spotkał się z tym? Jakie były koszty naprawy na Żytniej?
    ja bym go nie używał w takim stanie. Coś się pewnie obluzowało i przesunęło. Pewnego razu użyjesz większej siły i połamiesz jakieś części wewnątrz i bedzie gorzej. Ślij na Żytnią, nikt tu Ci nie odpowie co mogło się stać bo może to być choćby 1 z setek malutkich części wewnątrz tubusu.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Koszty określi Ci serwis przed naprawa,jeśli oto się zwrócisz,i wtedy podejmiesz decyzję.Tak jak pisze Goomis: Nie używałbym go.

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Fałszywy alarm. Miałem poużywać go przez weekend bo był mi niezbędny i w poniedziałek posłać na Żytnią. Dzisiaj porobiłem Pekao Open i... poprawiło się, pierścień ogniskowej chodzi płynnie, nie ma chrobotania, stawia tylko nieco większy opór. Podejrzewam, że dostało się do środka ziarenko piasku i zostało po prostu "zmielone".

Natomiast jak będzie trochę czasu to i tak wyślę na Żytnią do przeczyszczenia i nasmarowania.

Coś już napisał

Domyślnie

Czasami szczęście trzeba mieć. Zmieniałem obiektyw i w pośpiechu nie dopiąłem plecaka, usłyszałem, pac, a po chodniku poturlała się moja Sigma 70-300mm 4-5.6, o dziwo NIC się nie stało, żadnych luzów, zgnieceń, nawet otarcia, to jak trafienie szóstki w totka.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów