Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Problem z ZoomBrowserem 5.5

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie Problem z ZoomBrowserem 5.5

Witam.
    Jak na wstępie: po upgradowaniu do ostatniej dostępnej wersji 5.5 nie mogę ściągać fotek z aparatu!Ani z EOSa 10 ani z 20.Nie otwiera się wcale okno Camera Window.Jaki błąd popełniłem?

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hekselman
    Witam.
    Jak na wstępie: po upgradowaniu do ostatniej dostępnej wersji 5.5 nie mogę ściągać fotek z aparatu!Ani z EOSa 10 ani z 20.Nie otwiera się wcale okno Camera Window.Jaki błąd popełniłem?
    Mnie taki problem zniknął po zassaniu i zainstalowaniu najświeższych sterowników. Chyba ZB5.5 updater nie instaluje ich, trzeba osobno
    Pozdrawiam
    Marek

Początki nałogu Awatar Oakhallow
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Potrzebujesz najnowszego EOS Capture. Bez niego krzaczy się również DPP. Plik waży około 5mb.

Oakhallow
    Skrytobójstwo bracie, to nie jest profesja, to nie jest zawód. To pasja, pochłaniający wir, gdzie nie możesz oddychać, walczysz z paraliżującym strachem, i uderzającą do głowy euforią, kiedy w środku wypełnionej po brzegi oberży wbijasz komuś w plecy nóż... Tak bracie, kocham ciepłą krew spływającą po ostrzu sztyletu. To o nas mówią, że jesteśmy dziećmi cienia...

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Ten Capture sam się instaluje z upgradowaniem: mam wersję 1.5 jako najnowszą....i nadal kicha.Sterownik też nie...Podglądam coś i wychodzi na to że klucze w Rejestrze kierujące otwieraniem (CameraWindowCommand) prowadzą do niewłaściwych CLSID.To jest często pozostawiane po odinstalowaniu oprogramowania...Hmmm...Nie jestem taki mądry - wyczytałem to z okienka CCleanera.On proponuje usunąć te wpisy z Rejestru - ale usuwa je - i wracają!Ręcznie - też się nie dają usunąć!Pousuwałem już chyba wszystko związane z tematem, poinstalowałem od nowa - ale wciąż te klucze zostają.To prawdopodobnie pozostałości po upgradowym usuwaniu satrszej wersji ZB na rzecz nowej.No - więc nie tylko BF/FF!Nie no - żartowałem...Tylko już pomysłów mi brak.Więc - może ktos jeszcze?...Może ktoś ma wersję ZoomBrowsera pomiędzy 4.6 (tę mam na płycie) a 5.5.To była bodajże 5.1 czy 5.3..?Moze jakbym ją wstawił to dałoby się wreszcie ją do końca usunąć?Eeee - tak sobie kombinuję bo sie nie znam..A KTO SIĘ ZNA?
    Ostatnio edytowane przez hekselman ; 16-11-2005 o 21:28

Coś już napisał
    Miasto
    Bielsko-Biala

Domyślnie

Witam wszystkich miałem podobny problem. U mnie pomogło odinstalowanie programu a potem wyczyszczenie rejestru programem jv16 PowerTools i ponowne zainstalowanie ZoomBrowsea w wersji 5.5

Początki nałogu Awatar Oakhallow
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Możliwe...
    Ja z aparatem dostałem Zooma 5.1. Potem chciałem uaktualnić DPP do najnowszej wersji, ale zaczął się krzaczyć. Na stronie Canona wyczytałem w "drobnym druku", że wymaga najnowszego EOS Capture. No to już ściągnałem wszystko co na stronie było.
    Iaktualniałe w następujący sposób: najpierw sam EOS Capture - DPP - na koniec Zomm. Na dwóch kompach i działa bez problemu.
    Może koliduje Wam coś z innymi programami.

Oakhallow
    Skrytobójstwo bracie, to nie jest profesja, to nie jest zawód. To pasja, pochłaniający wir, gdzie nie możesz oddychać, walczysz z paraliżującym strachem, i uderzającą do głowy euforią, kiedy w środku wypełnionej po brzegi oberży wbijasz komuś w plecy nóż... Tak bracie, kocham ciepłą krew spływającą po ostrzu sztyletu. To o nas mówią, że jesteśmy dziećmi cienia...

Coś już napisał
    Miasto
    Bielsko-Biala

Domyślnie

Tak masz rację, dzisiaj instalowaliśmy na innym komputerze oprogramowanie Canona w najnowszych wersjach i nie było najmniejszego problemu wszystko chodzi ok.

Bywalec Awatar Nicram
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Oakhallow
    Iaktualniałe w następujący sposób: najpierw sam EOS Capture - DPP - na koniec Zomm.
    Oakhallow
    Dzięki za rade
    jakieś D + sporo zapału

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Trochę mnie nie było - ale już jestem i do eksperymentów!Eeee - nawet jestem skłonny przeinstalować Win'a bo kupiłem sobie taką płytkę do PCI co umożliwia stały powrót do prawidłowo działającej wersji - takie niby odzyskiwanie systemu co pozwala nawet wrócic po formatowaniu dysku(!).Więc - chyba zacznę od tego a potem będę instalował i usuwał, instalował i usuwał : DO SKUTKU!

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hekselman
    nawet jestem skłonny przeinstalować Win'a bo kupiłem sobie taką płytkę do PCI co umożliwia stały powrót do prawidłowo działającej wersji - takie niby odzyskiwanie systemu co pozwala nawet wrócic po formatowaniu dysku(!).Więc - chyba zacznę od tego a potem będę instalował i usuwał, instalował i usuwał : DO SKUTKU!

To trzeba az plytki na PCI? Mi wystarcza:
    - dobrze zainstalowana, skonfigurowana,zupdejtowana wersja Windows
    - Norton Ghost
    - obraz z Ghosta zapisany na DVD
    - Plyta startowa Norton Ghosta

I wszystko smiga - w razie potrzeby w pare minut odzyskany system ze stanu jaki mi sie podoba 8)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów