Mam C70-300 IS i do focenia w rejonie lotniska wystarczy w zupełności. Przykład poniżej. Crop z balkonu 2 piętra kilkanaście kilometrów przed Balicami.
Natomiast jeżeli robię zdjęcia na dużych wysokościach przelotowych, to niestety, ale żadne tele tu nie pomoże. Potrzebne jest raczej 1500x2, lub projekcja okularowa.
PS. Jeżeli moderator mógłby usunąć mój poprzedni wątek, byłbym wdzięczny. Mam problemy z edycją.
Pod płotem lotniska to rzeczywiście można się przekonać jak ładnie AF Servo pracuje nawet w 350D. Lądujący samolot jest po prostu stworzony do tego trybu.
A na pokazach to już inna bajka i jak chcesz mieć ostrość w okolicach ogona i to tylko dzięki przymknięciu do f/11 to brak usm Ci to zapewni.
PS
super_novy ile razy jeszcze wstawisz to samo?
Spotting w moim wydaniu to ten w którym obiektem nr 1 jest myśliwiec a w szczególności Mig-29
No to szukaj 100-400, inaczej tego nie widzę.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Krzychu mnie uprzedził.
Ostatnio edytowane przez gonzo44 ; 27-08-2010 o 10:49 Powód: Automerged Doublepost
Koper_092 poczytaj trochę o 100-400 i rozważ tez stałke 400 f/5,6 L
Ja na samoloty wybrałem 400 po przeczytaniu minusów zooma ale fakt na drugim body mam podpięte 70-200..
Canon. skromnie: http://www.gregfoto.pl/gallery
Wiem że to może głupie pytanie ale czy C100-400 nie koliduje w obsłudze z 50D...
Ma może ktoś fotki zrobione takim zestawem?
Nie, wielu spotterów używa tego tandemu.