Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Porada - statyw do 300D

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
    piotr174@op.pl, a masz gripa? jesli tak to nawet z kitowym szklem bedzie Ci sie ta plastikowa glowica telepala!
    Muszę powiedzieć, ze grip sam w sobie obniża stabilność, co sam odczuwam przykręcając 20D z gripem na 190ProB i 322RC2...

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

o tak zdecydowanie polecam pod rozwage przyklad Dominika. Glowica kulowa jest genialna.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tpop
    o tak zdecydowanie polecam pod rozwage przyklad Dominika. Glowica kulowa jest genialna.
    Może i jest , ale nie w tym przypadku - po założeniu krótkiego zooma jej bezwładność jest bardzo duża a dodatkowo pogłębia ją kiepski zacisk . Ten statyw ma inne braki funkcjonalne a zwłaszcza wykończeniowe- farba na złączce odpada po lekkim uderzeniu , kolumna centralna ciężko chodzi , zatrzaski mocowania nóg czasem się rozpinają przy większym nacisku ( np. jak chcesz powiesić plecak ze sprzętem żeby dodatkowo ustabilizować to zestaw ląduje w piachu ... ). Odwrotne mocowanie kolumny do makro - tylko na zdjęciach jest to łatwe i wygodne . Kupiłem ten statyw bo nie miałem dużo pieniędzy , ale mając porównanie do m'frotto to ... warto dozbierać .
    pzdr.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
    ...za podobne pieniadze mozesz kupic wzorowane statywy na manfrotto z glowica kulowa...
    http://www.funsports.pl/f-default-f.htm
    http://http://www.abitus.pl/sklep/main.php
    Statywy -> profesjonalne:
    FT-6101 -> M 190
    FT-666 -> M 055
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt
    FT-6101 -> M 190
    dokladnie ten mialem na mysli link

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Nie przesadzajmy z tym Manfrotto. Ten który widnieje w mojej stopce najzwyklej w świecie się posypał. Pękł jeden zaczep bo... jest plastikowy. Lepiej nieraz patrzeć na ogólną konstrukcję i jakość wszystkich elementów, a nie tylko nazwę firmy.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow
    Nie przesadzajmy z tym Manfrotto.
    Ja nie przesadzam , dla MNIE manfrotto jest punktem odniesienia - mogą być lepsze albo gorsze (tych jest znacznie więcej )

Ten który widnieje w mojej stopce najzwyklej w świecie się posypał. Pękł jeden zaczep bo... jest plastikowy.
    Niestety tak się zdarza a tak z czystej ciekawości - ile go eksploatowałeś i w jakich warunkach ? Ten który ja opisuję ujawnił wady po miesiącu od daty zakupu tak , wiem , reklamować - tylko że potrzebuję go coraz bardziej , a póki te wady nie uniemożliwiają funkcjonowania sprzętu to jakoś je zniosę

Lepiej nieraz patrzeć na ogólną konstrukcję i jakość wszystkich elementów, a nie tylko nazwę firmy.
    Tak właśnie zrobiłem trochę wyżej :-D

Coś już napisał Awatar karczmarz
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witaj,

Zgodzę się z tymi głosami, które mówią że szkoda pieniędzy na statyw, o którym piszesz na początku. Kupiłem kiedyś coś podobnego i nie jest wart funta kłaków. Jeśli to możliwe dozbieraj na coś lepszego. Czasami na allegro można ustrzelić jakieś ciekawe manfrotto. Wiem, że zaraz podniosą się głosy, że marka nie wystarczy. To prawda. Używam 055PROB + 141RC i czasami na skutek używania gripa całość jest mało stabilna. Jednak nie chcę nawet myśleć o to co by się działo na delikatnym statywie Velbon, o którym piszę wyżej.

pozdrawiam
    jarek

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pantomas
    Ja nie przesadzam , dla MNIE manfrotto jest punktem odniesienia - mogą być lepsze albo gorsze (tych jest znacznie więcej )

Niestety tak się zdarza a tak z czystej ciekawości - ile go eksploatowałeś i w jakich warunkach ? Ten który ja opisuję ujawnił wady po miesiącu od daty zakupu tak , wiem , reklamować - tylko że potrzebuję go coraz bardziej , a póki te wady nie uniemożliwiają funkcjonowania sprzętu to jakoś je zniosę
    Mam go jakiś rok. Byłem w plenerze było dość zimno i chyba plastik stracił swoje naturalne właściwości.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Hm , w zasadzie tak nie powinno się zdarzyć , ale cóż ... to mógł być pech z konkretnym egzemplarzem . Dotąd niewielu narzekało na Manfrotto , chyba że mowili o cenach bo to już jakby inna bajka.

> karczmarz
    trochę szkoda mi tych pieniędzy , statyw przy lepszej jakości wykonania byłby nawet OK . Inną kwestią są entuzjastyczne opisy i komentarze o nim na allegro , co pachnie mi marketingiem . Niestety , dałem się na to nabrać . Caveat emptor !

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów